css Prima pagina cds css Produse noi cds css Cum comand cds css Oferte Speciale cds css Parteneri cds css Alimentatie cds css Video cds css Spiritualitate cds css Stiri cds css Contact cds
css Cosul de cumparaturi este gol cds
css   cds
sts drs
 

Produse
Carti
Oferte
Aparate
Accesorii
Tratament deparazitar si detoxifiant
Tratament cancer general
Tratament cancer mamar
Tratament cancer de piele
Tratament cancer de prostata
Tratament candidoza
Tratament cerebral
Tratament de col uterin
Tratament colorectal
Tratament energetic
Tratament al epidermei
Tratament esofagian
Tratament gastric
Tratament hepatic
Tratament hipofiza
Tratament limfatic
Tratament laringian
Tratament mamar
Tratament osos
Tratament de prostata
Tratament pulmonar
Tratament renal
Tratament testicular
Tratament sistem imunitar
Vitamine
Celule stem
Produse VitaCrystal
Produse de uz extern
Terapia Gerson
Diete anticancer
Ingrijire personala

css cds
 
 
Euro EUR 4.4834
Dolar SUA USD 3.5031
cad CAD 3.5994
gbp GBP 5.6099
 
csj cdj

css cds
 
Din:
In:
Suma:
Valoare:
 
csj cdj

Cancerul glandei mamare la barbat
 

 

Generalitati

Cancerul mamar la barbati este o boala in care celulele maligne (cancerigene) se formeaza in tesuturile sanului la barbati. Cancerul mamar poate aparea si la barbati. Barbatii pot dezvolta cancer mamar la orice varsta, dar e de obicei descoperit la barbatii intre 60 si 70 de ani. Cancerul mamar la barbati formeaza mai putin de 1% din toate cazurile de cancer mamar. Expunerea la radiatii, nivelul ridicat de estrogeni si istoricul familial de cancer mamar pot influenta riscul barbatilor de a dezvolta cancer mamar.

Tipuri

Urmatoarele tipuri ce cancer mamar se intalnesc la barbati:
- carcinomul ductal infiltrativ:
cancerul care a trecut dincolo de celulele care delimiteaza ductele sanului majoritatea barbatilor cu cancer mamar au acest tip de
cancer
- carcinomul ductal in situ: celule anormale care se gasesc la zona de delimitare a ductelor este denumit si carcinom intraductal
- cancerul mamar inflamator: o forma de cancer in care sanul este rosu si tumefiat (umflat) si cald
-
boala Paget a mamelonului (sfarc): o tumora care s-a dezvoltat din ducte dedesubtul mamelonului pana pe suprafata mamelonului.

Carcinomul lobular in situ (celule anormale gasite in unul din lobi sau in anumite parti din san), care uneori apare la femei, nu a fost descoperit la barbati.

Factori de risc

Factorii de risc pentru cancerul mamar la barbati sunt:
- expunerea la
radiatii
- existenta unei boli asociate cu un nivel ridicat de estrogeni in organism, ca de exemplu
ciroza hepatica (o boala a ficatului) sau sindromul Klinefelter (o boala genetica)
- existenta unor rude de sex feminin care au avut cancer mamar, in special rude care au modificari la nivelul genei BRCA2.
Cancerul mamar la barbati e uneori cauzat de mutatii genetice (modificari genetice) mostenite.

Investigatii

Testele prin care se examineaza sanii sunt folosite pentru a descoperi si diagnostica cancerul mamar la barbati. Trebuie consultat un medic daca se observa modificari la nivelul sanului. In mod tipic, barbatii cu cancer mamar au noduli (umflaturi) care pot fi simtiti (palpati).
O
biopsie poate fi efectuata pentru a verifica existenta cancerului.

Exista diferite tipuri de biopsii:
-
biopsia pe ac: extragerea unei parti din tumora, tesut sau fluid suspicios folosind un ac fin; aceasta procedura este, de asemenea, denumita biopsie prin aspiratie cu ac subtire
- biopsia centrala: inlaturarea unei parti din tumora sau a tesutului suspicios folosind un ac gros
- biopsia excizionala: inlaturarea unei tumori in intregime sau a tesutului suspicios.
Dupa ce tesutul sau fluidul a fost inlaturat, un medic anatomopatolog le analizeaza la microscop in cautarea de celule canceroase.

Prognostic

Supravietuirea barbatilor cu cancer mamar e similara supravietuirii femeilor cu cancer mamar, cand stadiul cancerului lor in momentul diagnosticului este acelasi. Oricum, cancerul mamar la barbati este adesea diagnosticat intr-un stadiu avansat. E putin probabil ca, acest cancer diagnosticat intr-un stadiu avansat, sa fie si curabil.
Anumiti factori influenteaza prognosticul (sansa de recuperare) si optiunile de tratament.

Prognosticul si optiunile de tratament depind de urmatoarele:
- stadiul cancerului (daca e localizat doar la nivelul sanului sau daca s-a raspandit in alte locuri din corp)
- tipul de cancer mamar
- anumite caracteristici ale celulelor canceroase
- daca cancerul e descoperit si in celalalt san
- varsta pacientului si starea generala de sanatate.

Stadializare

Dupa ce cancerul a fost diagnosticat, se fac teste pentru a vedea daca celulele canceroase s-au raspandit in san sau in alte parti ale corpului. Acest procedeu se numeste stadializare. Informatiile culese in urma stadializarii determina stadiul bolii. Este important sa se cunoasca stadiul pentru a putea planifica tratamentul. Cancerul mamar la barbati este stadializat in acelasi fel ca si la femei. Trecerea celulelor canceroase din san spre nodulii limfatici si alte parti ale corpului, pare sa se produca in acelasi mod si la femei si la barbati.

Cancerul mamar recurent la barbat

Cancerul mamar recurent este acea forma de cancer care a recidivat (a reaparut) dupa ce a fost tratat. Cancerul poate reaparea la san, in peretele toracelui sau in alte parti ale corpului.

Tratament

Exista diferite tipuri de tratament pentru barbatii cu cancer mamar. Unele tratamente sunt standard (cel mai frecvent folosite) si altele sunt testate in trialuri clinice. Inainte de a incepe tratamentul, pacientii ar putea lua in considerare posibilitatea de a participa la un trial clinic. Un tratament facut in cadrul unui trial clinic este un studiu de cercetare, al carui scop este de a imbunatati tratamentele actuale sau de a obtine informatii despre noi tratamente pentru pacientii cu cancer. Cand trialurile clinice arata ca un nou tratament este mai bun decat tratamentul standard, noul tratament ar putea deveni el insusi tratamentul standard. Alegerea celui mai potrivit tratament este o decizie care implica in mod ideal pacientul, familia si echipa medicala.

Tratament standard

In tratamentul barbatilor cu cancer mamar sunt folosite patru tipuri de tratamente standard.

Interventia chirurgicala

Interventia chirurgicala pentru barbatii cu cancer mamar este mastectomia modificata radical (inlaturarea sanului, unii din nodulii limfatici din axila, aponevroza muschilor toracelui si, uneori, parti din peretele muscular al torecelui). Unii din nodulii limfatici din axila pot fi extirpati si examinati la microscop.

Chimioterapia

Chimioterapia este un tratament anticanceros care foloseste medicamentele pentru a opri cresterea celulelor canceroase, fie omorand celulele, fie oprind diviziunea lor. Cand medicamentul chimioterapic este administrat pe cale bucala (pe gura) sau injectat in muschi sau o vena, el intra in sistemul circulator si poate ajunge la celulele canceroase oriunde in corp (chimioterapia sistemica). Cand chimioterapicul este plasat direct in coloana vertebrala, intr-un organ sau o cavitate a corpului ca de exemplu cavitatea abdominala, medicamentul actioneaza in principal asupra celulelor canceroase din acea zona (chimioterapie regionala).
Tipul de chimioterapie recomandata depinde de stadiul si tipul de cancer tratat.

Terapia hormonala

Terapia hormonalaeste un tratament anticanceros, care inlatura hormonii sau le blocheaza actiunea si opreste cresterea celulara. Hormonii sunt substante produse de catre glande in organism si care circula in sistemul circulator. Prezenta unor hormoni poate cauza cresterea anumitor tipuri de cancere. Daca testele arata ca celulele canceroase au anumite locuri (numite receptori) de care hormonii se pot atasa, medicamentele (chimioterapia), operatia sau radioterapia sunt folosite pentru a reduce productia de hormoni sau pentru a le bloca actiunea.

Radioterapia

Radioterapia este un tratament care foloseste razele X sau alte tipuri de radiatii pentru a omori celulele canceroase. Exista doua tipuri de radioterapie. Radioterapia externa foloseste un aparat situat in afara corpului si care trimite razele pe care le emite spre zona afectata de cancer. Radioterapia interna foloseste substante radioactive etansate (fixate) in ace, miezuri, sarme, catetere fixate in sau langa zona afectata de cancer. Alegerea tipul de radioterapie depinde de stadiul si tipul de cancer care este tratat.
Alte tipuri de tratament sunt testate in trialuri clinice.
Cancerul mamar la barbati este tratat in acelasi mod ca si cancerul mamar la femei.

Tratament initial

Majoritatea barbatilor diagnosticati cu cancer mamar vor face o mastectomie modificata radical (inlaturarea sanului, unii din nodulii limfatici din axila, aponevroza muschilor toracelui si uneori parti din peretele muscular al torecelui).

Terapia de intretinere

Terapia efectuata dupa operatie, cand celulele canceroase nu mai sunt detectabile, este denumita terapie adjuvanta. Chiar daca doctorul inlatura toate celulele canceroase care pot fi vazute in momentul operatiei, pacientul poate face radioterapie, chimioterapie si/sau terapie hormonala dupa operatie in incercarea de a omori celulele canceroase care ar fi putut ramane.

Fara afectare ganglionara: pentru barbatii care au cancer fara afectare ganglionara (cancerul nu a trecut in nodulii limfatici), terapia adjuvanta trebuie luata in considerare pe aceleasi criterii ca si la femeile cu cancer mamar, deoarece nu exista dovezi care sa arate ca raspunsul la tratament este diferit la barbati fata de femei.

Cu afectare ganglionara: pentru barbatii care au cancer cu afectare ganglionara (celulele canceroase au trecut in nodulii limfatici), terapia adjuvanta poate include:
- chimioterapie plus
tamoxifen (pentru a bloca efectul estrogenilor)
- alte terapii hormonale.

Aceste tratamente par sa creasca rata de supravietuire la barbati, la fel ca si la femei. Raspunsul pacientilor la terapia hormonala depinde de prezenta receptorilor (proteine) hormonilor in
tumora. Majoritatea cancerelor mamare la barbati au acesti receptori. Terapia hormonala este, de obicei, recomandata pacientilor cu cancer mamar, dar poate avea multe efecte secundare printre care inrosirea fetei si impotenta (incapacitatea de a avea o erectie adecvata pentru un act sexual).

Tratamentul metastazelor

Pentru barbatii cu metastaze la distanta (cancerul s-a raspandit in alte parti ale corpului) terapia hormonala, chimioterapia sau combinarea ambelor terapii au avut cateva succese.
Terapia hormonala poate include urmatoarele:
- orhiectomia (ablatia chirurgicala a testiculelor pentru scaderea productiei de hormoni)
- blocarea secretiei
hormonului luteinizant, cu sau fara blocarea androgenului total (pentru a scadea productia de hormoni sexuali)
- tamoxifen pentru tipurile de cancer care au receptori pentru
estrogeni
-
progesteron (un hormon feminin)
-
aminoglutetimide (pentru a reduce cantitatea de estrogen produs).
Terapia hormonala poate fi folosita in mai multe randuri (una dupa alta). Chimioterapia standard poate fi folosita daca terapia hormonala nu da rezultate. Barbatii raspund de obicei la tratament in acelasi mod cu femeile cu cancer mamar.

Tratament pentru recidive locale

Pentru barbatii cu
recidivelocale ale cancerului (cancer care a reaparut intr-o zona limitata a corpului dupa tratament), tratamentul consta in:
- interventia chirurgicala combinata cu chimioterapia
- radioterapia combinata cu chimioterapia.

Sursa: http://www.sfatulmedicului.ro 

 

Vezi toate stirile din categoria cancer mamar
css cds
Cauta
csj cdj

Despre Nutritie
Dieta de slabit pe baza de carne
Mancarea de la KFC
Grupe de alimente
Plante medicinale
Index alfabetic al afectiunilor care se trateaza cu ajutorul plantelor medicinale
Stiri de ultima ora
Un nou remediu impotriva gripei
Viitura toxica din Ungaria ajunge azi in Romania
Namolul toxic care vine din Ungaria contine tone de arsenic si mercur
Catastrofa din Ungaria, mai grava decat scurgerea de cianuri de la Baia Mare
E-urile ameninta sanatatea
Rolul efortului fizic in diabetul zaharat
Terapia Gerson
Terapia Gerson
Dr.Max Gerson - O metoda naturala eficienta pentru tratarea cancerului
Vremea vindecarii. Un triumf asupra cancerului. Terapia viitorului
Tratament cancer
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Noutati in tratamentul cancerului
15 motive principale care justifica puritatea Zeolitului lichid imbunatatit cu DHQ
UNEORI E BINE SA TE INDOIESTI, SA GANDESTI TU PENTRU TINE !
Tratamentul cancerului
Tratament cancer - apa saracita in deuteriu
Administrare Apa saracita in deuteriu
LINK-uri utile
ANPC
cs
  arrow   Cum comand   arrow   Oferte Speciale   arrow   Spiritualitate   arrow   Parteneri   arrow   Video   arrow   Alimentatie
cd

Disclaimer
 

Copyright © tratamentcancer.ro 2009-2014. Toate drepturile rezervate

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Medicamentele naturiste sunt omologate ca suplimenti alimentari prin conventie/legsilatie internationala si nationala. Suplimentele alimentare se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat principiul holistic de tratament, cu cele trei paliere: tratamentul, regimul alimentar si mentalul. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Tratamentcancer.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.

 
csj   cdj
 
Infiintare firma   detoxifiere si deparazitare   Zeolit   Ekilibrium - Produse naturiste superioare   zeoliti   Dr. Hulda Clark