css Prima pagina cds css Produse noi cds css Cum comand cds css Oferte Speciale cds css Parteneri cds css Alimentatie cds css Video cds css Spiritualitate cds css Stiri cds css Contact cds
css Cosul de cumparaturi este gol cds
css   cds
sts drs
 

Produse
Carti
Oferte
Aparate
Accesorii
Tratament deparazitar si detoxifiant
Tratament cancer general
Tratament cancer mamar
Tratament cancer de piele
Tratament cancer de prostata
Tratament candidoza
Tratament cerebral
Tratament de col uterin
Tratament colorectal
Tratament energetic
Tratament al epidermei
Tratament esofagian
Tratament gastric
Tratament hepatic
Tratament hipofiza
Tratament limfatic
Tratament laringian
Tratament mamar
Tratament osos
Tratament de prostata
Tratament pulmonar
Tratament renal
Tratament testicular
Tratament sistem imunitar
Vitamine
Celule stem
Produse VitaCrystal
Produse de uz extern
Terapia Gerson
Diete anticancer
Ingrijire personala

css cds
 
 
Euro EUR 4.4834
Dolar SUA USD 3.5031
cad CAD 3.5994
gbp GBP 5.6099
 
csj cdj

css cds
 
Din:
In:
Suma:
Valoare:
 
csj cdj

Dr.med. Maximilian Oskar Bircher-Benner (1867-1939)
 

Dr.med. Maximilian Oskar Bircher-Benner (1867-1939)

Maximilian Bircher-Benner s-a nascut la 22 august 1867 în localitatea Aarau din Elvetia. Din 1885 a studiat medicina la Viena, Dresda, Berlin si Zürich unde îsi deschide la sfarsitul anului 1891, dupa terminarea studiului, un cabinet medical.

La varsta de 28 de ani, dupa 4 ani de practicare a medicinii, se loveste de un caz, care îi dezvaluie pentru prima data, importanta unei diete în tratarea bolilor: în cazul unei paciente de 30 de ani, bolnava grav de stomac si de constipatie spastica, dadusera esec toate tratamentele conventionale încercate de-a lungul a peste 2 luni de zile, starea pacientei înrautatindu-se cu fiecare zi.

În disperare de cauza, nemaistiind ce ar mai putea face, doctorul Bircher-Benner urmeaza totusi, în ciuda convingerilor sale, sfatul unui prieten, student la medicina si vegetarian înflacarat si prescrie pacientei un regim pe baza de fructe crude, salate, paine integrala si legume, o parte crude, o parte fierte. Spre surprinderea sa totala pacienta se însanatosi complet în cateva saptamani. Acest lucru îl determina pe dr. Bircher-Benner sa-si puna întrebarea, daca hrana netratata termic ar avea un alt efect ca hrana gatita. Dr. Bircher-Benner nota în acea perioada: "Vegetarianul a învins medicul. Viata a contestat stiinta. Nici una din realitatile stiintifice cunoscute mie la momentul actual (1895) nu putea explica efectul uluitor obtinut!". Din acel moment, el începe sa experimenteze diete alimentare cu sine însusi , cu membrii familiei sale si cu pacientii sai, devenind din ce în ce mai convins ca hrana cruda contine un principiu eficace real, ce trebuie neaparat descoperit si cercetat. Dr. Bircher-Benner descoperise în sfarsit cu acesta forma de terapie, calea de a vindeca, pe care o cautase înca din timpul studiului medicinii, anume vindecarea prin întarirea fortelor vitale ale organismului, în locul practicii generale de combatere a bolilor cu medicamente si operatii.

Datorita succeselor foarte bune obtinute cu tratamentul dietetic, se hotaraste în 1897 sa infiinteze o clinica particulara, care la început avea numai 28 de paturi, pentru a putea controla alimentatia pacientilor sai si pentru a putea cerceta mai bine efectele dietei în procesul de vindecare. În clinica sa, în afara dietei alimentare, tratamentul sau mai cuprindea si miscarea în aer liber, gimnastica, baile de aer si de soare si hidroterapia.

Impresionat de vindecarile obtinute, chiar si în cazul unor boli foarte grave, dr. Bircher-Benner începu sa dezvolte o teorie despre alimentatia corecta a fiintei umane.

Din pacate, în ciuda succeselor incontestabile obtinute în vindecarea a sute de bolnavi, dr. Bircher-Benner nu primi numai laudele si recunoasterea asteptata, ci si foarte multa critica, în special din partea colegilor de breasla. La sfasitul anului 1900 primi ocazia sa-si prezinte teoria în cadrul adunarii generale a "Societatii Medicale din Zürich". Publicul, format în mare parte din medici, îi reprosa lipsa dovezilor stiintifice. Internistul Hermann Eichhorst spuse de la tribuna adunarii: "Doctorul Bircher a parasit granitele stiintei!". 27 de ani mai tarziu însa, tot în cadrul adunarii generale a aceleasi societati medicale, doctorul Schweizer va remarca în referatul sau: “Teoria Bircher este în principiu corecta".

Dr. Bircher-Benner a tratat în clinica sa de-a lungul unei perioade de peste 40 de ani, peste 10.000 de bolnavi cu ajutorul dietei sale bazate pe alimentatia cu hrana netratata termic. El constatase de-a lungul anilor, ca procesul de vindecare aparea cu atat mai repede si era cu atat mai puternic, cu cat partea de hrana cruda consumata era mai mare. De aceea recomanda în cazurile grave o dieta care continea numai alimente netratate termic, pe o durata de mai multe saptamani sau luni de zile, durata dietei fiind în principiu stabilita în functie de evolutia procesului de însanatosire si de psihicul pacientului.

Pentru dr. Bircher-Benner era absolut clar, ca principala cauza a bolilor este alimentatia gresita practicata de oameni de-a lungul multor ani de existenta. Deoarece vatamarea sanatatii printr-o alimentatie gresita are o evolutie latenta, care se extinde pe o perioada de ani de zile sau de-a lungul mai multor genaratii, legatura dintre cauza (alimentatia gresita) si efect (boala) nu este perceputa din pacate nici de pacienti si nici de medici.

Dr. Bircher-Benner a tratat în clinica sa si nenumarati pacienti ilustri, oameni mari ai vremii, cum ar fi Thomas Mann, care a gasit în clinica de la Zurich inspiratia pentru romanul sau "Muntele vrajit", Rainer Maria Rilke, Hermann Hesse si Wilhelm Furthwangler.

Dr. Bircher-Benner moare în 1939, ca urmare a unei afectiuni cardiace, dupa moartea sa clinica a mai fost condusa cativa ani de doi dintre fii sai, din 1973 ea devenind însa proprietatea Cantonului Zurich, iar din anul 1994 clinica a fost închisa definitiv.

 

Sursa: http://hrana-vie.blogspot.com/

 

 

Vezi toate stirile din categoria Tratament cancer
css cds
Cauta
csj cdj

Despre Nutritie
Dieta de slabit pe baza de carne
Mancarea de la KFC
Grupe de alimente
Plante medicinale
Index alfabetic al afectiunilor care se trateaza cu ajutorul plantelor medicinale
Stiri de ultima ora
Un nou remediu impotriva gripei
Viitura toxica din Ungaria ajunge azi in Romania
Namolul toxic care vine din Ungaria contine tone de arsenic si mercur
Catastrofa din Ungaria, mai grava decat scurgerea de cianuri de la Baia Mare
E-urile ameninta sanatatea
Rolul efortului fizic in diabetul zaharat
Terapia Gerson
Terapia Gerson
Dr.Max Gerson - O metoda naturala eficienta pentru tratarea cancerului
Vremea vindecarii. Un triumf asupra cancerului. Terapia viitorului
Tratament cancer
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Noutati in tratamentul cancerului
15 motive principale care justifica puritatea Zeolitului lichid imbunatatit cu DHQ
UNEORI E BINE SA TE INDOIESTI, SA GANDESTI TU PENTRU TINE !
Tratamentul cancerului
Tratament cancer - apa saracita in deuteriu
Administrare Apa saracita in deuteriu
LINK-uri utile
ANPC
cs
  arrow   Cum comand   arrow   Oferte Speciale   arrow   Spiritualitate   arrow   Parteneri   arrow   Video   arrow   Alimentatie
cd

Disclaimer
 

Copyright © tratamentcancer.ro 2009-2014. Toate drepturile rezervate

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Medicamentele naturiste sunt omologate ca suplimenti alimentari prin conventie/legsilatie internationala si nationala. Suplimentele alimentare se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat principiul holistic de tratament, cu cele trei paliere: tratamentul, regimul alimentar si mentalul. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Tratamentcancer.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.

 
csj   cdj
 
Infiintare firma   detoxifiere si deparazitare   Zeolit   Ekilibrium - Produse naturiste superioare   zeoliti   Dr. Hulda Clark