css Prima pagina cds css Produse noi cds css Cum comand cds css Oferte Speciale cds css Parteneri cds css Alimentatie cds css Video cds css Spiritualitate cds css Stiri cds css Contact cds
css Cosul de cumparaturi este gol cds
css   cds
sts drs
 

Produse
Carti
Oferte
Aparate
Accesorii
Tratament deparazitar si detoxifiant
Tratament cancer general
Tratament cancer mamar
Tratament cancer de piele
Tratament cancer de prostata
Tratament candidoza
Tratament cerebral
Tratament de col uterin
Tratament colorectal
Tratament energetic
Tratament al epidermei
Tratament esofagian
Tratament gastric
Tratament hepatic
Tratament hipofiza
Tratament limfatic
Tratament laringian
Tratament mamar
Tratament osos
Tratament de prostata
Tratament pulmonar
Tratament renal
Tratament testicular
Tratament sistem imunitar
Vitamine
Celule stem
Produse VitaCrystal
Produse de uz extern
Terapia Gerson
Diete anticancer
Ingrijire personala

css cds
 
 
Euro EUR 4.4834
Dolar SUA USD 3.5031
cad CAD 3.5994
gbp GBP 5.6099
 
csj cdj

css cds
 
Din:
In:
Suma:
Valoare:
 
csj cdj

Spirulina
 

SPIRILINA

 

  Spirulina, alga minune  si produse pe baza de alge


Microalgele precum chlorella  şi spirulina (Spirulina platensis), conţin mai multă clorofilă decît orice alte alimente. Conţinutul lor de clorofilă poate fi chiar mai mult decît dublat, dacă se adoptă unele condiţii  speciale de cultivare. Plantele  acvatice enumerate mai sus sunt cele mai acceptate şi cunoscute dintre toate microalgele cunoscute de specialişti.

Avînd formă spiralată şi culori ce variază între verde închis şi verde-albăstrui, acestea au dimensiuni măsurabile în microni. Se pare că ele ar fi fost primele forme de viaţă pe Terra. De pildă, în spirulină putem descoperi trei miliarde şi jumătate de ani din existenţa planetei noastre, codificaţi în acizii săi nucleici – ADN şi ARN. În acelaşi timp, toate microalgele furnizează respiraţia proaspătă originară, care a condus la dezvoltarea vieţii pe pămînt. Au existat perioade în istoria omenirii cand mulţi au trebuit să se întoarcă la aceste forme primare de viaţă, ca suport nutritiv de supravieţuire.

Microalgele se află undeva la hotarul dintre regnul vegetal şi cel animal, oferind avantaje nutritive unice. În stare deshidratată, pe lîngă clorofilă, în microalge mai găsim şi o bogată sursă de proteine, beta-caroten şi acizi nucleici, elemente pe care le conţin, de altfel, orice alte alimente, din carne sau vegetale. Cantitatea foarte mare de ARN şi ADN din microalge, mai ales din Spirulina platensis, justifică încrederea specialiştilor în calităţile de regenerare celulară şi încetinirea proceselor de îmbătrînire.

În general, spirulina are efecte de întreţinere şi tonifiere, fiind utilă pentru tratarea unor deficienţe, dar, totodata, oferă o acţiune de "curăţare" a organismului. Cei cu un organism slăbit, sau care asimilează greu hrana, o pot folosi, datorită proprietăţii de a fi uşor digerată şi absorbită în organism. O mare parte din proteinele sale se găsesc sub formă de biliproteină, care este "predigerată" chiar de către spirulină. O mare parte din carbohidraţii săi sunt desfăcuţi în ramnoză, iar o parte mai mică (dar importantă) în glicogen. Acestea furnizează organismului energie foarte curand după ingerarea lor. Cei care exagerează cu consumul de proteine animale – care nu se asimilează şi devin o povară pentru corp – vor putea să beneficieze mai mult de aportul de proteine speciale ale spirulinei. În general, bolnavii supraponderali, hipoglicemici, diabetici, canceroşi, artritici, sau cu alte afecţiuni similare, pot avea un ajutor preţios în spirulină. Consumul zilnic a 10-15 g dintr-o astfel de proteină devine satisfacător pentru organism, putand înlocui, în cea mai mare proporţie, proteinele animale. Un rol important îl joacă spirulina în alimentaţia unui bolnav cu severă afectare a ficatului rezultată din consumul exagerat de alcool sau alimente cu efect distructiv asupra nutrienţilor. Spirulina protejează rinichii împotriva efectelor unor medicamente foarte puternice.

Conform principiilor nutriţiei şi dietoterapiei chineze tradiţionale, spirulina are următoarele proprietăţi: mireasmă uşor sărată, energie răcoroasă, creşte secreţia de fluide de tip Yin, foarte nutritivă, detoxifiantă a rinichilor şi ficatului, îmbunătăţeşte calitatea sîngelui, curăţă vasele arteriale, inhibă dezvoltarea fungiilor, bacteriilor şi fermenţilor.

Spirulina este folosită în tratamentul anemiei, hepatitelor, gastritelor şi altor procese inflamatorii, al diabetului zaharat dar şi hipoglicemiei, obezităţii, malnutriţiei, în tonifierea pielii şi în afecţiuni cronice ale pielii, îmbunătăţeşte imunitatea. Este contraindicată pentru bolnavii cu edeme (care reţin apa) sau blocaje ale fluidelor ce irigă abdomenul inferior. De remarcat efectul inhibitor în formarea cancerului de colon, datorită prezenţei pigmentului albastru de phycocianină (o biliproteină). Sunt puţine alimentele care au pigmenţi albaştri. Aceştia – existenţi în spirulină – au efecte astringente şi de remisie a inflamaţiilor. Tot phycocianina este responsabilă de acumularea de aminoacizi în creier, pentru formarea neurotransmiţătorilor, ceea ce măreşte capacităţile mentale ale individului. Conţinutul bogat în acid gama-linoleic (AGL), ca şi de prostaglandină, face din spirulină un factor de sporire a imunităţii demn de luat în seamă, mai ales de către persoanele care duc lipsă de AGL.

O observaţie interesantă: peretele celular al spirulinei este compus din mucopolizaharide (MPZ) – nişte zaharuri complexe intercalate cu zaharuri simple, aminoacizi şi, uneori, cu proteine. Acestea sînt complet digerabile, putand înlocui cu succes alte vegetale, seminţe sau chiar alge care conţin greu digerabila celuloză. În plus, MPZ sunt creditate cu capacitatea de a întări ţesuturile corpului uman, făcîndu-le mai elastice şi mai rezistente, avînd şi un efect puternic antiinflamator. Acestea pot veni în ajutorul persoanelor cu activităţi fizice intense, precum şi vîrstnicilor. MPZ sînt utilizate şi pentru întărirea ţesuturilor inimii şi împotriva deprecierii arterelor, putînd proteja sistemul vascular prin reducerea grăsimilor din conţinutul sangelui.

- Spirulina contine de 20 x mai mult fier (83.80 mg/100 g)-ca in spanac (4.1 mg/100 g),
- de 12 x mai mult fier (83.8 mg/100g)-ca in ficatul de vita (6.5 mg/100 g),
- de 25 x mai multa vitamina B 12 (160 mcg/100g)-ca in ficatul de vita (6.5 mcg/100 g),
- de 29 x mai multa Beta-Caroten (246 mg/100 g)-ca in morcovi (8.4 mg/100 g),
- de 3 x mai multi Acizi grasi polinesaturati (1340 mg)-ca in primula de seara,
- Spirulina cu o digestibilitate de 85 % - 95 % - fata de carnea de vita cu 20 %,
- de 3 x mai multa proteina vegetala 67 %-ca in proteina de vita 21,3 %,

Spirulina este foarte bogata in proteine: in 100 g de spirulina se gasesc 60-70 g de celule, adica de trei ori mai mult decat in aceeasi cantitate de carne de porc, de 2 ori mai mult decat in carnea de vita si peste si cu 50% mai mult decat in soia. Organismul uman prelucreaza foarte usor celulele de spirulina, cantitatea absorbita atingand 65-80%, in timp ce. de exemplu, proteinele din boabele de soia ajung in organism in proportie de numai 40%. In plus, spirulina contine si 18 tipuri de aminoacizi, dintre care 8 esentiali, adica indispensabili organismului. Continutul in minerale si oligoelemente al algelor este printre cele mai ridicate din lumea vie de pe Pamant. Spirulina contine fier, calciu, natriu, potasiu, cupru, mangan, magneziu, zinc, fosfor, seleniu si, intr-o cantitate foarte mare, iod. Algele, printre care si algele verzi-albastrui, contin in cantitati mari numeroase vitamine: toate vitaminele complexului B, vitamina C si E. Sunt o sursa naturala de vitamina A. Mai contin acizi nucleici (ARN si ADN), acizi grasi nesaturati (acid linoleic), colinesteroza, algina, polioze, manitol, clorofila, fenol, enzi-me si multe alte substante bio-logic-active.

 Algele contin mari cantitati de iod si potasiu si de aceea sunt recomandate persoanelor care utilizeaza preparate diuretice. Datorita continutului crescut in iod, contribuie si la functionarea optima a proceselor metabolice. Anumite cazuri de hipofunctie tiroidiana pot fi tratate cu ajutorul consumului de alge. In forma organica complexa, algele contin si fier, de aceea reprezinta o sursa naturala de suplimentare a fierului in organism. Se stie ca, la copii, carenta de fier poate provoca frecvent modificari care influenteaza si capacitatea psihica, in urma studiilor efectuate pe sportivi, s-a descoperit ca majoritatea acestora prezinta carente de fier, algele reprezentand un excelent supliment alimentar. Exista mai multe specii de spirulina. Unele alge marine au un continut ridicat de polioza, datorita caruia diminueaza efectele nocive ale radiatiilor asupra celulelor. De asemenea, accelereaza inmultirea celulelor din maduva osoasa si cresc imunitatea organismului. Spirulina are un continut ridicat de acid linoleic. Aceasta substanta ajuta la formarea prostaglandinelor. Prostaglandinele regleaza tensiunea arteriala, favorizeaza inmultirea celulelor, previn si amelioreaza diferitele procese inflamatorii, afectiunile cardiovasculare si diabetul zaharat. Enzimele si substantele active din spirulina accelereaza vindecarea traumatismelor si metabolismul pielii, previn aparitia fisurilor epidermice. Clorofila este un regenerant excelent, cu efect dezinfectant si antibacterian. Toate acestea au indreptat atentia medicilor si biochimistilor asupra algelor. Exista mai multe specii de spirulina. Unele alge marine au un continut ridicat de polioza, datorita caruia diminueaza efectele nocive ale radiatiilor asupra celulelor. De asemenea, accelereaza inmultirea celulelor din maduva osoasa si cresc imunitatea organismului. Spirulina are un continut ridicat de acid linoleic. Aceasta substanta ajuta la formarea prostaglandinelor. Prostaglandinele regleaza tensiunea arteriala, favorizeaza inmultirea celulelor, previn si amelioreaza diferitele procese inflamatorii, afectiunile cardiovasculare si diabetul zaharat. Enzimele si substantele active din spirulina accelereaza vindecarea traumatismelor si metabolismul pielii, previn aparitia fisurilor epidermice. Clorofila este un regenerant excelent, cu efect dezinfectant si antibacterian. Toate acestea au indreptat atentia medicilor si biochimistilor asupra algelor. Au fost demarate numeroase cercetari in Statele Unite, Japonia, Franta si Anglia, pentru a se studia si alte efecte ale algelor. Aceste cercetari au avut rezultate deosebite, in special in ceea ce priveste profilaxia si terapia virozelor. S-a demonstrat eficacitatea algelor in cazul infectiilor cu diverse tipuri de virus herpetic, cu virusul gripal A si cu virusul HIV 1 (agentul etiologic al SIDA). Mai recent, in India, s-au studiat efectele profilactice si terapeutice ale spirulinei asupra degenerarii maligne a mucoasei bucale. Pe parcursul acestui program de cercetare s-a demonstrat eficacitatea deplina a elementelor componente ale algelor. Printre altele, a devenit o certitudine faptul ca algele fortifica sistemul imunitar si contribuie in mare masura la legarea radicalilor liberi. Din aceasta cauza, in prezent medicii utilizeaza din ce in ce mai frecvent spirulina si pentru tratamentul adjuvant al unor boli maligne. O altenativa la detoxifierea si revitalizarea organismului printr-o alimentatie echilibrata este folosirea unor suplimente nutritive care sa fie special create pentru asta.

 

Vezi toate stirile din categoria Plante medicinale
css cds
Cauta
csj cdj

Despre Nutritie
Dieta de slabit pe baza de carne
Mancarea de la KFC
Grupe de alimente
Plante medicinale
Index alfabetic al afectiunilor care se trateaza cu ajutorul plantelor medicinale
Stiri de ultima ora
Un nou remediu impotriva gripei
Viitura toxica din Ungaria ajunge azi in Romania
Namolul toxic care vine din Ungaria contine tone de arsenic si mercur
Catastrofa din Ungaria, mai grava decat scurgerea de cianuri de la Baia Mare
E-urile ameninta sanatatea
Rolul efortului fizic in diabetul zaharat
Terapia Gerson
Terapia Gerson
Dr.Max Gerson - O metoda naturala eficienta pentru tratarea cancerului
Vremea vindecarii. Un triumf asupra cancerului. Terapia viitorului
Tratament cancer
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Noutati in tratamentul cancerului
15 motive principale care justifica puritatea Zeolitului lichid imbunatatit cu DHQ
UNEORI E BINE SA TE INDOIESTI, SA GANDESTI TU PENTRU TINE !
Tratamentul cancerului
Tratament cancer - apa saracita in deuteriu
Administrare Apa saracita in deuteriu
LINK-uri utile
ANPC
cs
  arrow   Cum comand   arrow   Oferte Speciale   arrow   Spiritualitate   arrow   Parteneri   arrow   Video   arrow   Alimentatie
cd

Disclaimer
 

Copyright © tratamentcancer.ro 2009-2014. Toate drepturile rezervate

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Medicamentele naturiste sunt omologate ca suplimenti alimentari prin conventie/legsilatie internationala si nationala. Suplimentele alimentare se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat principiul holistic de tratament, cu cele trei paliere: tratamentul, regimul alimentar si mentalul. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Tratamentcancer.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.

 
csj   cdj
 
Infiintare firma   detoxifiere si deparazitare   Zeolit   Ekilibrium - Produse naturiste superioare   zeoliti   Dr. Hulda Clark