css Prima pagina cds css Produse noi cds css Cum comand cds css Oferte Speciale cds css Parteneri cds css Alimentatie cds css Video cds css Spiritualitate cds css Stiri cds css Contact cds
css Cosul de cumparaturi este gol cds
css   cds
sts drs
 

Produse
Carti
Oferte
Aparate
Accesorii
Tratament deparazitar si detoxifiant
Tratament cancer general
Tratament cancer mamar
Tratament cancer de piele
Tratament cancer de prostata
Tratament candidoza
Tratament cerebral
Tratament de col uterin
Tratament colorectal
Tratament energetic
Tratament al epidermei
Tratament esofagian
Tratament gastric
Tratament hepatic
Tratament hipofiza
Tratament limfatic
Tratament laringian
Tratament mamar
Tratament osos
Tratament de prostata
Tratament pulmonar
Tratament renal
Tratament testicular
Tratament sistem imunitar
Vitamine
Celule stem
Produse VitaCrystal
Produse de uz extern
Terapia Gerson
Diete anticancer
Ingrijire personala

css cds
 
 
Euro EUR 4.4834
Dolar SUA USD 3.5031
cad CAD 3.5994
gbp GBP 5.6099
 
csj cdj

css cds
 
Din:
In:
Suma:
Valoare:
 
csj cdj

Verdeturile de primavara: aliatul sanatatii
 

"O cura cu verdeturi de sezon este ideala in aceasta perioada, mai ales ca ne aflam si in Postul Pastelui. Verdeturile stimuleaza detoxifierea naturala a organismului si ar fi bine sa le avem zilnic pe masa", recomanda specialistul.


verdeata


Salata verde, loboda, stevie sau leurda sunt doar cateva dintre verdeturile care se gasesc in perioada aceasta la piata. Prof. Dr. Gheorghe Mencinicopschi iti spune de ce sunt bune pentru sanatate si cum le poti gati pentru a te bucura de proprietatile lor:

Salata verde

  • Contine saruri minerale (de iod, magneziu, fosfor, cupru, arsenic si zinc), dar si multe vitamine (A, B, C, D si E). Toate acestea dau organismului rezistenta la infectii si virusuri.

  • Datorita continutului ridicat de clorofila, salata verde are rol antianemic.

  • Contine aminoacizi si mucilagii care au un rol important in normalizarea digestiei si a tranzitului intestinal, fiind un real ajutor, pentru persoanele care sufera de constipatie.

  • In salata verde se mai gasesc substante chimice cu rol de hormon, de aceea salata este un sedativ excelent.

  • Consumata seara, ajuta la destresarea organismului si imbunatateste somnul.

  • In trecut era folosita impreuna cu semintele necoapte de dovleac pentru tratarea diferitelor boli, ca de exemplu sifilisul sau cancerul.

Mod de folosire: in salate, combinata cu alte legume de sezon - ceapa verde, leurda, ridichi, mancaruri, ciorba.
Daca vrei sa slabesti, poti incepe masa cu o salata verde, are putine calorii si face mancarea mai satioasa.
Sfatul specialistului: rupe salata cu mana, nu o taia. In felul acesta se i pastreaza mai bine proprietatile.


Urzicile
Sunt bogate in substante de natura glucidica: amine, steroli, ulei volatil, substante grase, acizi: formic, acetic, pantotenic, folic, sitosteroli, vitamine (A, C, B2 si K), clorofila, saruri de Ca, Mg, Fe. Iata cateva proprietati ale acestei plante:

  • regleaza fluiditatea sangelui, intrucat contine atat substante cu efect anticoagulant, cat si cu efect coagulant;

  • combate diareea;

  • se recomanda in stomatite - stari inflamatorii ale mucoasei cavitatii bucale, manifestate sub forma unor leziuni ale mucoasei, dureroase, ce impiedica masticatia si deglutitia;

  • este un bun diuretic;

  • poate usura procesul de urinare la barbati, mai ales daca prostata este inflamata;

  • are actiune favorabila in guta;

  • este recomandata celor ce sufera de orice fel de alergie, sub forma de ceai care trebuie baut pe o perioada mai indelungata;

  • ceaiul de urzici combate matreata.


Fitoterapia recomanda intrebuintarea ei intr-o gama larga de afectiuni, de la cele ale rinichilor pana la bolile reumatice.  Se poate folosi sub forma de ceai, tinctura, sau in mancaruri. Zeama in care se fierb, inainte de a fi gatite, se poate bea in loc de ceai, fiind bogata in vitamina C.
Sfatul specialistului: adauga urzici crude in salate.


Stevia

  • Este un aliment vegetal cu o impresionanata reputatie de vindecator pentru organism.

  • Are capacitatea de a regla nivelul zaharului in sange (glicemia), de a infrana pofta de dulciuri si a tempera senzatia acuta de foame, fiind eficienta pentru cei care sufera de diabet sau hipoglicemie.

  • Stevia este excelenta pentru stimularea energiei mentale si fizice si poate chiar opri bacteriile care determina cariile dentare.

  • Mai presus de toate, stevia nu contine calorii.

  • Stevia poate micsora dorinta de a consuma alimente grase si poate controla apetitul. Unii oameni au descoperit ca pofta lor de mancare scade daca iau drajeuri din stevie cu 15-20 de minute inainte de masa.

  • Actioneaza ca un diuretic natural, ajutand organismul sa scape de fluidele in exces, scade oboseala mentala si fizica, armonizeaza digestia, regleaza presiunea sangelui si ajuta la pierderea in greutate.



Leurda

  • Se spune ca leurda este prima planta pe care o consuma ursul cand iese din hibernare. Usturoiul salbatic sau usturoiul ursului, cum mai este cunoscuta, are aceleasi proprietati ca si usturoiul: stimuleaza detoxifierea, are efect hipocolesteroleminat, antiviral si antibacterian.

  • Curele cu leurda previn bolile cardiovasculare prin scaderea colesterolului.

  • Contine minerale: potasiu, magneziu, calciu, dar si fibre alimentare care intervin in asimilarea grasimilor. Prof. dr Gheorghe Mencinicopschi recomanda folosirea frunzelor de leurda atat in salate, cat si in mancaruri, la fel ca si usturoiul obisnuit. In combinatie cu untisorul si urzicile, este o mancare ce nu trebuie sa lipseasca de pe masa celor care postesc.

  • Datorita alicinei (substanta cu proprietati antivirale), leurda este  expectoranta, tonica, antispastica si poate fi folosita pentru prevenirea virozelor respiratorii.

  • Sucul de leurda ajuta la stimularea sistemului imunitar si combate astenia de primavara.



Untisorul

  • Contine potasiu si fibre alimentare care ajuta la reducerea nivelului colesterolului si regleaza tensiunea arteriala. In untisor se mai gasesc: betacaroten, vitaminele C, E si calciu.

  • Scade riscul de cataracta si ajuta la mentinerea sanatatii creierului. Frunzele de untisor imbunatatesc circulatia sanguina.

  • Frunzele sau radacinile de untisor sunt folosite pentru proprietatile lor de a imbunatati circulatia sangvina.  Vitaminele si mineralele scad riscul de cataracta, iar acidul folic este important in mentinerea sanatatii creierului.

  • In bucatarie se intrebuinteaza sub forma de salata.



Papadia

  • Contine substante care ii dau un gust usor amarui si stimuleaza detoxifierea ficatului.

  • Este foarte bogata in fibre vegetale si impiedica activ asimilarea nedorita a zaharului.

  • Sub forma de macerat, pentru care se folosesc atat frunzele, cat si radacinile, previne anorexia si constipatia, iar sub forma de decoct se foloseste pentru tratarea cataractei.

  • Remediu pentru parul gras: se toaca marunt frunzele verzi de papadie si se aplica pe parul uscat. Se pastreaza cu ajutorul unei bonete si se lasa toata noaptea. Dimineata, se spala parul cu sampon.  

  • In gastronomie, se foloseste, de regula, in salate.



Spanacul
Contine potasiu, acid folic, calciu, fier, vitamina C, vitamina E, vitamina K si fibre alimentare. Regleaza digestia si previne constipatia. Alte proprietati:

  • stimuleaza activitatea inimii;

  • previne infectia gingiilor;

  • stimuleaza cresterea, fiind recomandat in special copiilor si tinerilor aflati la pubertate;

  • datorita continutului de acid folic, se recomanda femeilor insarcinate;

  • cura cu suc de spanac reechilibreaza si fortifica organismul;

  • este eficient impotriva anemiei, depresiei nervoase si oboselii.


Prin fierbere, spanacul pierde majoritatea principiilor sale active. Daca doresti sa-i pastrezi toate proprietatile, trebuie sa-l consumi crud si proaspat. Sucul de spanac se poate combina in parti egale cu cel de morcov, de creson sau de telina. Ca si celelalte legume cu frunze verzi, spanacul este sarac in calorii.


Ceapa verde

  • Contine vitamina C, potasiu, alicina, cuercitina – antioxidanti puternici cu rol in combaterea stresului oxidativ.

  • Poate preveni bolile cardiovasculare si poate reduce riscul de cancer ovarian si de san.

  • Cura cu ceapa verde, sub forma de salata, are efect diuretic si depurativ si este considerata un antialergic natural foarte valoros.

  • Ceapa este unul dintre cele mai puternice si mai la indemana hipoglicemiante, fiind recomandata persoanelor care sufera de diabet.

  • In bolile renale cronice, se recomanda consumul de ceapa verde, zilnic, dimineata si seara.

  • Cura indelungata cu ceapa verde are rezultate favorabile in sterilitate si impotenta hormonala.



Usturoiul

  • Contine, in cantitati insemnate, vitamine: A, B1, B2, C si substante minerale  printre care: fosfor, sulf, potasiu, iod, calciu, siliciu. Principalul component activ al usturoiului este alicina, substanta cu un puternic efect antibiotic.

  • Este unul dintre cele mai eficiente alimente anticancerigene. S-a constatat reducerea incidentei cancerului pulmonar la cei care mananca usturoi verde, acesta inlaturand o parte din efectele negative ale fumatului.

  • Cercetarile au demonstrat ca utilizarea regulata a usturoiului in alimentatie constituie una din cele mai eficiente metode de profilaxie si tratament a arterosclerozei.

  • De asemenea, usturoiul previne formarea cheagurilor si a trombozei arteriale.

  • Usturoiul verde creste pofta de mancare, reduce tensiunea arteriala, previne virozele respiratorii si gripa.


Esti in pana de idei sau nu stii cum sa gatesti legumele de primavara? Incearca sugestiile noastre!

de Cristina Mazilu



sursa: topsanatate.ro

Vezi toate stirile din categoria Despre Nutritie
css cds
Cauta
csj cdj

Despre Nutritie
Dieta de slabit pe baza de carne
Mancarea de la KFC
Grupe de alimente
Plante medicinale
Index alfabetic al afectiunilor care se trateaza cu ajutorul plantelor medicinale
Stiri de ultima ora
Un nou remediu impotriva gripei
Viitura toxica din Ungaria ajunge azi in Romania
Namolul toxic care vine din Ungaria contine tone de arsenic si mercur
Catastrofa din Ungaria, mai grava decat scurgerea de cianuri de la Baia Mare
E-urile ameninta sanatatea
Rolul efortului fizic in diabetul zaharat
Terapia Gerson
Terapia Gerson
Dr.Max Gerson - O metoda naturala eficienta pentru tratarea cancerului
Vremea vindecarii. Un triumf asupra cancerului. Terapia viitorului
Tratament cancer
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Noutati in tratamentul cancerului
15 motive principale care justifica puritatea Zeolitului lichid imbunatatit cu DHQ
UNEORI E BINE SA TE INDOIESTI, SA GANDESTI TU PENTRU TINE !
Tratamentul cancerului
Tratament cancer - apa saracita in deuteriu
Administrare Apa saracita in deuteriu
LINK-uri utile
ANPC
cs
  arrow   Cum comand   arrow   Oferte Speciale   arrow   Spiritualitate   arrow   Parteneri   arrow   Video   arrow   Alimentatie
cd

Disclaimer
 

Copyright © tratamentcancer.ro 2009-2014. Toate drepturile rezervate

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Medicamentele naturiste sunt omologate ca suplimenti alimentari prin conventie/legsilatie internationala si nationala. Suplimentele alimentare se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat principiul holistic de tratament, cu cele trei paliere: tratamentul, regimul alimentar si mentalul. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Tratamentcancer.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.

 
csj   cdj
 
Protectia Muncii Bucuresti   Infiintare firma   Infiintare firma Bucuresti   detoxifiere si deparazitare   Zeolit   Ekilibrium - Produse naturiste superioare  

zeoliti   Dr. Hulda Clark