css Prima pagina cds css Produse noi cds css Cum comand cds css Oferte Speciale cds css Parteneri cds css Alimentatie cds css Video cds css Spiritualitate cds css Stiri cds css Contact cds
css Cosul de cumparaturi este gol cds
css   cds
sts drs
 

Produse
Carti
Oferte
Aparate
Accesorii
Tratament deparazitar si detoxifiant
Tratament cancer general
Tratament cancer mamar
Tratament cancer de piele
Tratament cancer de prostata
Tratament candidoza
Tratament cerebral
Tratament de col uterin
Tratament colorectal
Tratament energetic
Tratament al epidermei
Tratament esofagian
Tratament gastric
Tratament hepatic
Tratament hipofiza
Tratament limfatic
Tratament laringian
Tratament mamar
Tratament osos
Tratament de prostata
Tratament pulmonar
Tratament renal
Tratament testicular
Tratament sistem imunitar
Vitamine
Celule stem
Produse VitaCrystal
Produse de uz extern
Terapia Gerson
Diete anticancer
Ingrijire personala

css cds
 
 
Euro EUR 4.4834
Dolar SUA USD 3.5031
cad CAD 3.5994
gbp GBP 5.6099
 
csj cdj

css cds
 
Din:
In:
Suma:
Valoare:
 
csj cdj

Soia, un aliment MINUNE
 

Este o planta originara din Asia, unde este consumata în cantitati redutabile, fiind si cultivata pe suprafete foarte mari. Chinezii o au atestata documentar de mai bine de 4000 de ani, iar “soia” în limba lor înseamna... “cele mai bune seminte” (“tau-tau”).


soia


Face parte din clasa leguminoaselor, alaturi de fasole, linte, lupin, fasolita, latir, mazare, bob si naut, fiind în acelasi timp si liderul cap de serie al clasei (la fel ca si nuca, varza, grape-fruit-ul, usturoiul, secara, spirulina…). A fost aclimatizata cu succes în Europa si America începand abia cu secolul XVII. Din pacate si fara nici un temei, la noi în tara a fost asociata timp de decenii cu austeritatea (“CEAUSESCU = soia”).

Adesea preparatele din carne sunt îmbogatite cu soia din urmatoarele considerente : pretului de cost, efectului aterogen al preparatelor din carne,  îmbagatirea în glucide, ­ nivelului proteic, ­ semnificativa a nivelului de minerale si vitamine, ­ digerabilitatii preparatelor din carne si chiar pentru considerente economice (carnea putand fi astfel exportata).

Daca ar fi sa facem o paralela între compozitia nutritionala a acestei leguminoase si carnea de curcan (cea mai ”tare” carne în proteine) vom putea observa urmatoarele :

                                      CARNEA DE CURCAN                       SOIA
Proteine                           Max. 27% (acida)                     38-40% (bazica)
Glucide                                NU contine                                 10-15%
Lipide                                   AG saturati                            AG nesaturati
Colesterol                                  + +                                             -
Fibre                                    NU contine                       Contine chiar... fibrati !
Vitamine                            Ceva B1, B2, B12                       Aproape toate
Minerale                                 Cateva                                Aproape toate

Proteina din soia este o proteina completa (avand toti AA si-ntr-o proportie optima pentru absorbtie). Este foarte digerabila, nu are efect diuretic (ca si proteina animala pentru Ca, Cu, Zn, Mn, Mg, ci favorizeaza chiar absorbtia acestora !), nu suprasolicita rinichiul (ci din contra !), este anti-alergizanta (fiind preferata, din ea facandu-se preparate de lapte pentru sugari). Amplifica eliminarea colesterolului sanguin pe cale biliara si reduce absorbtia intestinala a colesterolului si a acizilor biliari.

Tot proteina din soia determina reglarea colesterolului sanguin si a LDL-C (principalul responsabil de ateroscleroza), în vreme ce proteina din lactate (cazeina) le favorizeaza ­ pe amandoua.

Tofu (branza) din soia contine 747 mg/100 g produs (Spirulina are 1300 mg%) Triptofan, un AA care este precursorul Serotoninei (“molecula de placere”) => aliment-medicament ce trateaza/previne depresia (alaturi de uleiul de in, cerealele integrale si nuci).

Soia contine hormon fito-estrogen ! Mare atentie însa la diferenta între hormonul fito-estrogen din plante si cel natural (estrogen) !!!

1. Se face o confuzie dramatica, intentionata, voita si chiar tendentioasa între hormonul natural estrogen (adica cel pe care-l produce organismul în glandele cortico-suprarenale, ovare si tesutul adipos + cel existent in pastile si anti-conceptionale) si hormonul din plante numit fito-estrogen.

Sursele majore de fito-estrogeni în ordinea cantitatii / 100 g produs sunt urmatoarele : Spirulina (recordmenul în hormon fito-estrogen), SOIA (prietena noastra !), frunzele de papadie, salata (lactuca sativa), frunzele de patrunjel, semintele de marar, grape-fruit-ul rosu, polenul granule.

2. Efectele hormonului natural :
- reprezinta cel mai important fixator de Calciu în oase alaturi de exercitiul fizic (deci sunt 2 factori la fel de puternici pe primul loc !)
- protejeaza vasele de sange de depunerile de colesterol, TG... si alti "înfundatori"
- combate durerile menstruale si "bufeurile de caldura"
- ajuta la declansarea si normalizarea ciclului menstrual
- **ESTE FACTOR DE CRESTERE a sanilor si a bazinului (femeile si cei cu greutatea corporala depasita au sanii proieminenti). Stimuleaza receptorii sanului si ai endometrului sa creasca, iar o supra-stimulare ani de zile => risc de cancer de san, endometru, dar si de prostata
- **nu permite cartilajului tiroid sa se osifice (=> femeile au vocea mai subtire)
- **se opune dezvoltarii pilozitatii pe corp si pe fata
- **determina cresterea coagularii sangelui cu risc embolic
- **determina retentie hidro-salina si aparitia de edeme ale membrelor inferioare
- **în exces produce impotenta sexuala la barbati
- protejeaza celulele nervoase de efectele devastatoare ale stresului + se opun apoptozei acestora
- creste eliminarea renala a acidului uric
- are efect inductor enzimatic hepatic cu rol în detoxifierea organismului + stimuleaza sinteza AO naturali (cei produsi de corp), dar mai ales : Glutationul, SOD si Catalaza
NOTA : hormonul natural are TOATE efectele mentionate mai sus, în vreme ce fito-estrogenul NU le are pe cele marcate cu 2** si cu litere îngrosate !!!

Însa chiar în exces, hormonul fito-estrogen confera o protectie marcata si sigura împotriva cancerului de san, uter, ovar si prostata si nu induce cancer (consumul de 2X/sapt. a 100-150 g/zi reduce riscul de cancer cu 40%, de 3X/saptamana cu 70%, iar aportul zilnic practic chiar anuleaza acest risc !!!).

Hormonul fito-estrogen nu afecteaza dezvoltarea testiculelor la baieti si nici aparitia caracterelor sexuale secundare, în vreme ce pe fete nu le feminizeaza precoce, nu produce dezvoltarea precoce a sanilor si nici dezvoltarea caracterelor sexuale secundare înainte de vreme (pubertate) !

Evitati (produsele de) “soia modificata genetic” ! Prezinta risc major cancerigen !
3. Soia ne-modificata genetic are hormon fito-estrogen util organismului, în vreme ce soia modificata genetic are hormon estrogen, factor de crestere si deci cu potential cancerigen !!! Fito-estrogenul din soia ne-modificata genetic PROTEJEAZA de cancerul de san, ovar, uter si prostata ("barand" receptorii estrogenici, dar fara a-i stimula / actiona !) si de-aceea multe persoane cu experienta în tratamentul pe cale naturala a cancerului includ soia ne-modificata genetic între componentele OBLIGATORII ale curei lor naturale anti-cancer, fiind extrem de eficienta, în vreme ce atrag atentia foarte serios ÎMPOTRIVA soiei modificate genetic care are hormon estrogen care stimuleaza receptorii sanului, ovarului, endometrului si ai prostatei cu risc major de CANCER + riscul generat de virusul “trasor” care a modificat-o genetic si care se poate atasa la fel de bine si de celulele normale ale corpului si le poate... modifica, trimitandu-le in CANCER !!!

4. Apropo: stiti cum se realizeaza modificarea genetica a unei plante oarecare ? Se alege / creaza un virus trasor care are în el informatia genetica pe care dorim sa i-o imprimam plantei pe care vream s-o modificam si "tragem" cu el în nucleul plantei de modificat. O parte dintre virusi realizeaza ceea ce i-am pus sa faca, însa o alta parte adera de nucleul plantei si nu o modifica (”virusi nereactionati”).

DAR odata ce am consumat acea planta, virusul respectiv trasor se poate desprinde de nucleul plantei si sa ma... modifice pe mine genetic, trimitandu-mi celulele de care adera în... (ati ghicit ?) CANCER ! Descrie magistral fenomenul dr. Giuseppe Nacci în cartea sa “1000 plante în tratamentul cancerului”.

5. Soia contine si niste substante de natura proteica (care se numesc "Soia sapogenol A, B, C si D") care au capacitatea de a produce daune tiroidei, globulelor rosii ale sangelui si celulelor pancreatice, mai ales la copii! DAR sa nu ne oprim la aceasta afirmatie, ci sa mergem mai departe !!! Aceste substante se distrug imediat daca FIERBEM soia, chiar sa dea un simplu clocot iar soia poate fi consumata în siguranta, deci fara riscuri ! Insa se ridica o mare problema : de ce poporul hunzilor consuma soia nefiarta si nu au nici un fel de probleme, nici ei si nici copiii lor, ba chiar ajung centenari cu totii ??? Nu stiu sa raspund la aceasta întrebare !

6. Soia contine acid fitic si fitati, dar sa vedeti ce de acid fitic are porumbul !!! Desi timp de decenii s-a sustinut ca alimentele bogate în fitati ar bloca absorbtia Calciului, studiile facute în ultimul deceniu NU o confirma, iar ”teoria fitatilor” este demodata si depasita de realitate!
Contra-exemplu: daca soia prin continutul de fitati ar bloca absorbtia Calciului, cum de în China (cel mai mare consumator pe cap de locuitor de soia din lume) si-n Japonia (al II-lea consumator), frecventa osteoporozei este de 1 / 188 de femei ? (în Europa si America de Nord 1 din 3 femei face osteoporoza dupa menopauza !). ...ca "baga" în ei fitati "la greu" !?!

7. Cel mai penibil articol împotriva soiei, dar cu un ton extrem de virulent l-am citit cu cativa ani în urma într-un ziar "de 2 lei" (la figurat) din vestul tarii. Se afirma acolo ca estrogenul din soia da impotenta si probleme mari cu fertilitatea ! Chinezii sunt mai toti impotenti si infertili ; de-aceea au "sarit" miliardul de locuitori ?!?!?! ...iar japonezii la fel ? Chinezii NU sint infertili, frecventa cancerului de prostata, san, endometru si ovar este minima, cat despre potenta ce sa mai vorbim !?!

Soia contine LECITINA = complex fosfolipidic ce stimuleaza metabolismul neuronal.

Lecitina ­ performantele intelectuale, este un detoxifiant hepatic, ajuta la descompunerea si arderea grasimilor, scade colesterolul plasmatic si previne formarea placii de aterom, reprezinta un tonic miocardic, contribuie la mentinerea culorii normale a tegumentelor si mucoaselor, previne / combate caderea parului, prezinta proprietati antiinflamatorii, scade durata, frecventa si intensitatea durerilor reumatice meteorosensibile ; are si un usor efect laxativ si sedativ, previne balonarea, dar si previne / combate formarea calculilor biliari.

Merita sa facem si o paralela între SOIA ne-modificata genetic (prescurtata prin ”S”) si un medicament numit TAMOXIFEN (prescurtat prin ”T”), extrem de recomandat în terapia conventionala actuala a cancerului de san. Astfel :

1.
S. : Soia este un aliment-medicament, extrem de util organismului prin ceea ce contine ;
T. : Medicament de sinteza, fara valoare nutritionala.

2.
S. : Efect marcat de ”baraj” (deci fara a-i stimula !) al receptorilor estrogenici ai sanului, endometrului, ovarului, dar si cu actiune pe prostata. Efect dependent de doza ;
T. : Efect de ”baraj” al receptorilor estrogenici ai sanului, dar stimulator de crestere pe receptorii de la nivelul endometrului si ovarului. Stimuleaza cresterea endometrului cu risc de aparitie a fibroamelor uterine (cu atat mai ­ cu cat doza este mai mare si perioada de tratament mai prelungita – luni, ani). ­ frecventa chistelor ovariene si a sangerarilor endometriale.

3.
S. : Da o protectie osoasa sigura împotriva osteoporozei, asociind cel mai puternic fixator de Calciu (hormonul fito-estrogen) cu un nivel mijlociu al continutului în Calciu ;
T. : Produce rarefiere si pierdere de masa osoasa, cu risc ­ osteoporotic în timp.

4.
S. : Determina reducerea colesterolului total si a LDL-colesterolului ;
T. : Indiferent pe fractiunile lipidice.

5.
S. : Indiferenta în ceea ce priveste coagularea sangelui ;
T. : ­ coagulabilitatea sangelui cu risc (trombo-)embolic.

6.
S. : Indiferenta pe numarul elementelor figurate ale sangelui ;
T. : Reduce leucocitele si trombocitele.

7.
S. : Este un inductor hepatic de potenta medie, ajutand la regenerarea unui ficat afectat, dar si la detoxifierea organismului. Stimuleaza sinteza anti-oxidantilor endogeni de catre ficat
T. : ­ transaminazele hepatice, alterand functia organului. Efect dependent de doza, dar mai ales de prelungirea duratei tratamentului.

8.
S. : Indiferenta ca efect direct pe cristalin. Dar daca ­ sinteza AO endogeni + participa la detoxifierea organismului, indirect combate aparitia cataractei ;
T. : ­ semnificativ riscul de cataracta la pacientii care folosesc acest medicament.

Alte proprietati :
•         Soia nu contine colesterol
•         Furnizeaza 377 kcal / 100g produs
•         Contine fibrati
•         În compozitia ei gasim aproape toate vitaminele si mineralele necesare organismului (cu exceptia vitaminei C). Soia germinata însa contine si vitamina C
•         Contrar unei opinii larg, dar fals înradacinate, soia contine si vitamina B12, într-o concentratie mica, dar suficienta si sigura pentru un vegan
•         În cancer, GENISTEINA si DAIDZAINA din soia distrug vasele care iriga tumora
•         Are cel mai echilibrat raport Ca / Mg (260 mg / 242 mg)
•         Fierul (7 mg%) din soia boabe, ­ prin germinare (sau daca soia este tinuta pur si simplu în apa) la 45 mg% (dupa 48 de ore), dupa care scade rapid (se pare ca este vorba de fenomenul fuziune / fisiune nucleara la rece). Fenomenul a fost observat si comunicat de o Facultate de Chimie Alimentara din Austria si Facultatea de Chimie Alimentara de la Galati
•         La fel, cantitatea de hormon fito-estrogen sporeste cu fiecare ora de stat a soiei în apa, de la dublul cantitatii initiale dupa 2 ore, la de 6 ori cantitatea initiala dupa 6 ore. Insa dupa aceasta perioada cantitatea de hormon fito-estrogen intra în platou
•         Contine AG omega 6 si omega 3 într-un raport optim (< 3)
•         Alimentarea zilnica cu leguminoase amelioreaza echilibrul glicemic si lipidic
•         Uleiul de soia e o sursa f. bogata de Coenzima Q10. Nu-l recomand pentru ca este un ulei preponderent omega 6

Recomandari practice :
•         Consumati zilnic soia (fiarta) !
•         Daca nu aveti cancer cautati doar produsele din soia ecologice, fara “E”-uri si nemodificate genetic
•         NU utilizati exclusiv soia în alimentatie, ci cuvantul de ordine trebuie sa fie ”varietate”
•         NU preparati laptele de soia din soia nefiarta (risc major mai ales pentru copii) !!!
•         Subiect delicat și neînțeles de mine pana-n prezent : poporul hunzilor consuma soia germinata și nefiarta și nu au nici o problema de sanatate, ba din contra !

Sursa: www.suntsanatos.ro


 

Vezi toate stirile din categoria Despre Nutritie
css cds
Cauta
csj cdj

Despre Nutritie
Dieta de slabit pe baza de carne
Mancarea de la KFC
Grupe de alimente
Plante medicinale
Index alfabetic al afectiunilor care se trateaza cu ajutorul plantelor medicinale
Stiri de ultima ora
Un nou remediu impotriva gripei
Viitura toxica din Ungaria ajunge azi in Romania
Namolul toxic care vine din Ungaria contine tone de arsenic si mercur
Catastrofa din Ungaria, mai grava decat scurgerea de cianuri de la Baia Mare
E-urile ameninta sanatatea
Rolul efortului fizic in diabetul zaharat
Terapia Gerson
Terapia Gerson
Dr.Max Gerson - O metoda naturala eficienta pentru tratarea cancerului
Vremea vindecarii. Un triumf asupra cancerului. Terapia viitorului
Tratament cancer
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Noutati in tratamentul cancerului
15 motive principale care justifica puritatea Zeolitului lichid imbunatatit cu DHQ
UNEORI E BINE SA TE INDOIESTI, SA GANDESTI TU PENTRU TINE !
Tratamentul cancerului
Tratament cancer - apa saracita in deuteriu
Administrare Apa saracita in deuteriu
LINK-uri utile
ANPC
cs
  arrow   Cum comand   arrow   Oferte Speciale   arrow   Spiritualitate   arrow   Parteneri   arrow   Video   arrow   Alimentatie
cd

Disclaimer
 

Copyright © tratamentcancer.ro 2009-2014. Toate drepturile rezervate

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Medicamentele naturiste sunt omologate ca suplimenti alimentari prin conventie/legsilatie internationala si nationala. Suplimentele alimentare se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat principiul holistic de tratament, cu cele trei paliere: tratamentul, regimul alimentar si mentalul. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Tratamentcancer.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.

 
csj   cdj
 
Protectia Muncii Bucuresti   Infiintare firma   Infiintare firma Bucuresti   detoxifiere si deparazitare   Zeolit   Ekilibrium - Produse naturiste superioare  

zeoliti   Dr. Hulda Clark