css Prima pagina cds css Produse noi cds css Cum comand cds css Oferte Speciale cds css Parteneri cds css Alimentatie cds css Video cds css Spiritualitate cds css Stiri cds css Contact cds
css Cosul de cumparaturi este gol cds
css   cds
sts drs
 

Produse
Carti
Oferte
Aparate
Accesorii
Tratament deparazitar si detoxifiant
Tratament cancer general
Tratament cancer mamar
Tratament cancer de piele
Tratament cancer de prostata
Tratament candidoza
Tratament cerebral
Tratament de col uterin
Tratament colorectal
Tratament energetic
Tratament al epidermei
Tratament esofagian
Tratament gastric
Tratament hepatic
Tratament hipofiza
Tratament limfatic
Tratament laringian
Tratament mamar
Tratament osos
Tratament de prostata
Tratament pulmonar
Tratament renal
Tratament testicular
Tratament sistem imunitar
Vitamine
Celule stem
Produse VitaCrystal
Produse de uz extern
Terapia Gerson
Diete anticancer
Ingrijire personala

css cds
 
 
Euro EUR 4.4834
Dolar SUA USD 3.5031
cad CAD 3.5994
gbp GBP 5.6099
 
csj cdj

css cds
 
Din:
In:
Suma:
Valoare:
 
csj cdj

Rosia
 

Denumire stiintifica: Solanum lycopersicum sau Lycopersicum esculentum
Apartine familiei solanacee, clasa legumelor solano-fructoase, alaturi de cartof, vinete, ardei, batate, topinambur, fiind liderul cap de serie al acestei familii. A fost initial admirata ca si planta ornamentala.

.

rosie

Este originara din Peru si a fost adusa de pe continentul american imediat dupa descoperirea acestuia, în special în Europa, unde a început sa fie cultivata pe suprafete întinse înca din secolul XVI. În prezent este cel mai popular fruct din lume (desi practic este o leguma), productia mondiala fiind estimata la mai mult de 60.000.000 tone/an.
Datorita înapoierii culturale, cat si a conservatorismului prost înteles si aplicat, în Romania a fost impusa extrem de tardiv (1907), cand dupa actiuni repetate si esuate de a convinge populatia despre virtutile sale gustative, oamenii de cultura si stiinta ai vremii au ajuns sa consume public în centrul Capitalei noastre rosii, special pentru a promova aceasta leguma.

Poporul italian si cel german au denumit tomatele în limbile lor „pomo d’oro“ (mar de aur), iar germanii „paradiesapfel“ (mar al paradisului) ca o recunoastere a valorii sanogenetice iesite din comun, cat si pentru calitatile cromatice sau gustative ale lor!
Prin ce exceleaza aceasta leguma? În primul rand prin uimitorul colorant rosu adica licopenul (licopena, licopina...).

Date interesante despre LICOPEN care arata importanta sa deosebita pentru sanatate ar fi urmatoarele :
a) -Este cel mai important reprezentant al familiei carotenoizilor
b) -Este singurul anti-oxidant a carui cantitate sporeste de circa 4-6 ori prin fierbere, observatie stiintifica neexplicata înca, dar reala !!! (bulion / pasta de rosii de ex.)
c) -Licopen întalnim în aproape orice aliment de culoare rosie dar mai ales în legumele de aceasta culoare: tomate, capsuni, grape-fruit rosu, ardei iute si capia, gogosari, guava, papaya, ulei de catina, dar si-n struguri
d) -Cea mai mare cantitate de licopen se gaseste în tomate (300-400 mg/kg)
e) -Uleiul de masline amplifica substantial absorbtia licopenului; colorantul prezinta biodisponibilitate si efect antioxidant scazut în medii apoase, în timp ce mediile lipidice îl fac puternic reactiv si biodisponibil. De aceea recomandarea de a consuma (macar) o lingurita de ulei de masline imediat înaintea sau dupa ce am consumat vreun aliment sursa de licopen
f) -Chiar la concentratii relativ scazute de licopen, acesta are efecte antioxidante în protectia celulelor, a membranelor celulare si ADN. Capacitatea anti-oxidanta este de cel putin 10 ori mai puternica comparativ cu vitamina E si de 20-30 de ori mai slaba decat a faimosului si uimitorului colorant negru, RESVERATROL (existent în tot ce-i negru : struguri, dude, mure, coacaze, varza si ceapa „rosie” etc.)
g) -Este o substanta cu efecte anti-tumorale marcate în general, si specific în cancerul de prostata, san, vezica urinara, pancreas, cervical, ovarian, uterin, intestinal, plamani, piele
h) -Unii cercetatori merg pana acolo încat afirma ca forta licopenului ar fi asa de mare încat ajunge o singura rosie de dimensiuni medii consumata zilnic, pentru a ne da o protectie sigura si totala anti-tumorala pentru tot restul vietii, fireste DACA nu am fuma, nu am consuma alcool, cafea si nu am folosi moduri nesanatoase de preparare termica a alimentelor (prajit, fript, afumat)
i) -Protejeaza împotriva efectelor nocive ale radiatiei ultraviolete si mai ales împotriva aparitiei melanomului malign
j) -Alaturi de vitaminele C si E, previne degenerescenta maculara a retinei si diminueaza riscul de cataracta cu 50%
k) -Reduce semnificativ riscul aterosclerozei (incidenta infarctului miocardic scade cu 20-50% la persoanele ce consuma frecvent fructe si legume bogate în licopen) si procesele de îmbatranire celulara
l) -În consumul de licopen se pun sperante mari pentru prevenirea bolilor neoplazice, degenerative si a maladiei Alzheimer
m) -Reduce si LDL-Colesterolul

Mai exista înca 2 coloranti de culoare rosie extrem de valorosi pentru sanatatea noastra:
-Betanina (betazina) care exista în sfecla rosie. Acest anti-oxidant are o forta echivalenta cu 60% din forta licopenului, fiind si un imuno-stimulator de exceptie. Are predilectie pentru tumorile hormono-dependente determinand moartea celulelor tumorale
-Colorantul antocianid (antocianinele) exista în toate fructele de padure, avand culoarea rosu-(discret)violaceu. Culoarea sa este cel mai bine reprezentata la zmeura. Alte surse: sfecla rosie, struguri, grape-fruit. Reduce frecventa tuturor cancerelor, indiferent de localizare, atat prin actiune directa de distrugere tumorala, cat si prin reciclarea glutationului. Este de cca. 2 ori mai puternic decat licopenul

În afara de licopen, tomata ne mai rezerva si alte beneficii pentru sanatate :
a) -Contine o substanta cu proprietati antidiabetice
b) -Continand >90% apa, face parte dintre cele mai sanatoase alimente (alaturi de pepeni, castravete...). Un aliment este cu atat mai ravnit de organism cu cat contine un procent de apa care sa-l depasesca pe al acestuia (58-70% în funtie de varsta)
c) -Contine o substanta cu proprietati antiinflamatoare medii asemanatoare cortizonului, dar fara nici unul dintre efectele adverse ale acestuia, constituind un bun remediu antireumatic
d) -Reprezinta o sursa de importanta medie privind vitaminele A, B1, B2, B5, B6, C, E, K si mineralele K, Fe, Mg, Se, foarte gustoasa, dar si foarte saraca în calorii (20 kcal/100 g produs), avand si un indice glicemic mic (10 unitati). Este un remineralizant, revitalizant, depurativ si detoxifiant valoros, putand fi indicata cu succes si în toate curele de slabire
e) -Are si un efect diuretic slab
f) -Sa nu uitam niciodata ca orice leguma, fruct etc. creat de Dumnezeu contine si substante potentatoare de efect (bioflavonoide sau flavone) care amplifica efectul vitaminelor, mineralelor si anti-oxidantilor, uneori de sute de ori

Sfaturi utile privind tomatele:
-Retineti ca “rosia face salata de legume, asa cum banana da savoare salatei de fructe !” (Dr. Marginean Gabriela)
-“Rosiile” ... galbene contin în locul licopenului un alt carotenoid valoros (b-carotenul), a carui forta anti-oxidanta este însa de 5 ori inferioara colorantului rosu
-Desi alimentele de origine vegetala contin <50 mg/100 g produs SARE, (spre deosebire de produsele de origine animala care contin > 100 mg% sare), exista totusi 3 exceptii: spanac (510 mg%), ciuperci (200 mg%) si tomate (150 mg%). Deci NU mai adaugati sare salatei de legume care contine tomate si de-asemenea reduceti cat de mult adaugarea de sare tuturor alimentelor / preparatelor care contin tomate
-NU se va consuma cotorul verde al rosiei deoarece contine o substanta toxica existenta în toate legumele din clasa : solanina
-Datorita continutului relativ echivalent molecular dintre acid oxalic / Calciu, rosia nu poate fi considerata sursa de Calciu, dar nici eliminator. Totusi persoanele care au calculi renali ar fi bine sa limiteze consumul de tomate la maxim 1 / zi si sa consume lichide > 2,5 litri/zi
-Bulionul din comert poate contine pana la 2% sare drept conservant, ceea ce însemna 20 g de sare / 1 litru (enorm !!!)
-NU conservati bulionul folosind Aspirina si nici benzoat de sodiu, deoarece acestia prezinta risc cancerigen !!! (Aspirina ca si conservant este cancerigena deoarece prin metabolizare formeaza acidul hidroxi-benzoic)
-Evitati tomatele murate (gogonelele) deoarece acestea prin fermentare genereaza Histamina (principala substanta pro-alergica), care prin metabolizare produce nitrozoderivati cancerigeni. Orice aliment murat devine automat acid, determinand pierderi de Calciu din organism pentru corectarea pH-ului

 

Sursa: www.suntsanatos.ro

Vezi toate stirile din categoria Despre Nutritie
css cds
Cauta
csj cdj

Despre Nutritie
Dieta de slabit pe baza de carne
Mancarea de la KFC
Grupe de alimente
Plante medicinale
Index alfabetic al afectiunilor care se trateaza cu ajutorul plantelor medicinale
Stiri de ultima ora
Un nou remediu impotriva gripei
Viitura toxica din Ungaria ajunge azi in Romania
Namolul toxic care vine din Ungaria contine tone de arsenic si mercur
Catastrofa din Ungaria, mai grava decat scurgerea de cianuri de la Baia Mare
E-urile ameninta sanatatea
Rolul efortului fizic in diabetul zaharat
Terapia Gerson
Terapia Gerson
Dr.Max Gerson - O metoda naturala eficienta pentru tratarea cancerului
Vremea vindecarii. Un triumf asupra cancerului. Terapia viitorului
Tratament cancer
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Noutati in tratamentul cancerului
15 motive principale care justifica puritatea Zeolitului lichid imbunatatit cu DHQ
UNEORI E BINE SA TE INDOIESTI, SA GANDESTI TU PENTRU TINE !
Tratamentul cancerului
Tratament cancer - apa saracita in deuteriu
Administrare Apa saracita in deuteriu
LINK-uri utile
ANPC
cs
  arrow   Cum comand   arrow   Oferte Speciale   arrow   Spiritualitate   arrow   Parteneri   arrow   Video   arrow   Alimentatie
cd

Disclaimer
 

Copyright © tratamentcancer.ro 2009-2014. Toate drepturile rezervate

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Medicamentele naturiste sunt omologate ca suplimenti alimentari prin conventie/legsilatie internationala si nationala. Suplimentele alimentare se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat principiul holistic de tratament, cu cele trei paliere: tratamentul, regimul alimentar si mentalul. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Tratamentcancer.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.

 
csj   cdj
 
Protectia Muncii Bucuresti   Infiintare firma   Infiintare firma Bucuresti   detoxifiere si deparazitare   Zeolit   Ekilibrium - Produse naturiste superioare  

zeoliti   Dr. Hulda Clark