css Prima pagina cds css Produse noi cds css Cum comand cds css Oferte Speciale cds css Parteneri cds css Alimentatie cds css Video cds css Spiritualitate cds css Stiri cds css Contact cds
css Cosul de cumparaturi este gol cds
css   cds
sts drs
 

Produse
Carti
Oferte
Aparate
Accesorii
Tratament deparazitar si detoxifiant
Tratament cancer general
Tratament cancer mamar
Tratament cancer de piele
Tratament cancer de prostata
Tratament candidoza
Tratament cerebral
Tratament de col uterin
Tratament colorectal
Tratament energetic
Tratament al epidermei
Tratament esofagian
Tratament gastric
Tratament hepatic
Tratament hipofiza
Tratament limfatic
Tratament laringian
Tratament mamar
Tratament osos
Tratament de prostata
Tratament pulmonar
Tratament renal
Tratament testicular
Tratament sistem imunitar
Vitamine
Celule stem
Produse VitaCrystal
Produse de uz extern
Terapia Gerson
Diete anticancer
Ingrijire personala

css cds
 
 
Euro EUR 4.4834
Dolar SUA USD 3.5031
cad CAD 3.5994
gbp GBP 5.6099
 
csj cdj

css cds
 
Din:
In:
Suma:
Valoare:
 
csj cdj

E-urile noastre cele de toate zilele
 

De multe ori ne uitam pe etichetele produselor alimetare si observam ingediente ca "acizi", "coloranti", "intensificatori de arome", "conservanti", "E223", "E100" si multe altele despre care nu stim mare lucru.

 

Aceste ingrediente speciale se numesc generic aditivi alimentari. Conform Ordinului Ministerului Sanatatii nr. 975/1999, "aditivii alimentari sunt substante care se folosesc la prepararea unor produse alimentare, in scopul ameliorarii calitatii acestora sau pentru a permite aplicarea unor tehnologii avansate de prelucrare".

In Codex Alimentarius FAO-WHO, ei sunt definiti ca "orice substanta care nu este consumata ca aliment in sine si nu este folosita ca ingredient constituent al unui aliment, care are sau nu valoare nutritiva si care se adauga intentionat, cu un scop tehnologic (incluzând modificari organoleptice) in timpul producerii, procesarii, prepararii, tratarii, impachetarii, ambalarii, transportului si stocarii unui aliment, devenind un component sau afectand intr-un fel caracteristicile alimentelor la care se adauga".

La ora actuala, sunt peste 3.000 de E-uri. Conform Ordinului Ministerului Sanatatii 975/1999, in tara noastra sunt admisi 200 de aditivi alimentari. Aditivii alimentari au fost clasificati pe grupe. Astfel, fiecare aditiv a primit un cod compus din litera "E", urmata de un numar alcatuit din 3 sau 4 cifre.

Prin aceste articole incercam sa va lamurim asupra acestor aspecte.

Tipuri de aditivi alimentari

Principalele tipuri de aditivi alimentari si functiile tipice pe care le indeplinesc.

Acizi:

Sunt folositi pentru controlul gradului in care alte sustante actioneaza si/sau pentru a conferi un gust acru. Permit eliberarea dioxidului de carbon in agentii de crestere si pot avea efect de conservant.

Agenti anti-spumanti:

Sunt folositi pentru reducerea sau prevenirea formarii spumei (bulelor) in timpul fierberii.

Agenti contra aglomerarii/solidificarii:

Sunt folositi pentru asigurarea curgerii libere in produse ca lapte praf, zahar pudra si sare de masa.

Agenti de inalbire:

Sunt folositi pentru inalbirea artificiala a fainilor.

Agenti de gelifiere:

Sunt folositi pentru formarea gelului care confera textura produsului.

Agenti de glazurare:

Sunt folositi pentru producerea unui strat protector sau pentru formarea unei suprafete glazurate produsului, ca de exemplu la prajituri sau citrice.

Agenti de stabilizare:

Sunt folositi pentru pastrarea formei fructelor si legumelor si ca gel de intarire.

Agenti de volum:

Sunt folositi pentru cresterea volumului alimentului fara o marire importanta a nivelului energetic. Uzual sunt folositi in alimentele dietetice dar pot fi folositi si ca umplutura pentru ingrediente scumpe. Nu sunt digerabili si actioneaza ca o sursa de fibre dietetice (material brut).

Agent de spumare:

Sunt folositi pentru uniformizarea dispersiei gazului in alimente.

Amelioratori pentru faina:

Sunt folositi pentru accentuarea proprietatilor elastice si stimularea cresterii aluatului. De asemenea, accelereaza efectul agentilor de inalbire.

Amidon modificat:

Sunt folosit in diferite scopuri inclusiv pentru adaugarea de textura, ca agent de umplutura, de stabilizare si de ingrosare.

Antioxidanti:

Sunt folositi pentru protectia alimentelor impotriva deteriorarii cauzate de expunerea la aer (oxidare), ca de exemplu rancezirea grasimilor, deteriorarea aromelor si culorilor.

Arome:

In numar de aproximativ 4000 sunt utilizate pentru reconstituirea, intensificarea sau adaugarea unor calitati care nu exista in mod natural si pentru asigurarea uniformitatii loturilor. Aromele nu fac parte din sistemul de codificare 'Numerele E' si nici nu este obligatorie precizarea lor pe etichetele alimentelor. Precizarea "aroma (flavour) xx" semnifica faptul ca produsul are gustul precizat dar nu contine nici un xx. Totusi indicatia "aromatizat (flavored) xx" existenta pe eticheta inseamna ca produsul trebuie sa contina xx. Terminatia "tizat" este determinanta.

Coloranti:

Sunt utilizati pentru restaurarea sau intarirea culorilor pierdute in timpul procesului de prelucrare sau de stocare, pentru colorarea alimentelor care altfel ar fi apoape incolore (ca de exemplu bauturile racoritoare) si pentru asigurarea uniformitatea intre diferite loturi.

Conservanti:

Sunt utilizati pentru prelungirea vietii pe raft a produselor prin prevenirea cresterii micro-organismelor care altfel duc la stricarea alimentelor si in anumite cazuri la infectii toxico-alimentare sau otraviri.

Emulsificatori:

Sunt utilizati in formarea si mentinerea dispersiei a doua sau mai multor substante care in mod normal nu se amesteca (ca de exemplu ulei cu apa). Laptele, maioneza si sosurile pentru salate contin in mod uzual emulsii de ulei in apa, untul si margarinele contin emulsii de apa in ulei.

Gaze de impachetare:

Sunt folosite pentru inlocuirea aerului din pachetele cu alimente susceptibile la oxidare, dar nu este obligatoriu sa fie trecute pe eticheta.

Intensificatori de arome:

Sunt folositi pentru accentuarea gustului si/sau mirosului in alimente care nu au o aroma distinctiva.

Purtatori sau solventi purtatori:

Sunt utilizati pentru modificarea aditivilor alimentari (prin dizolvare, diluare, dispersare etc.), fara a le modifica functiile si permit o utilizare sau o manevrare mai usoara.

Regulatori ai aciditatii:

Sunt utilizati pentru modificarea si controlul nivelului aciditatii sau alcalinitatii pentru obtinerea unor efecte dorite printre care conservarea, adaugarea/modificarea gustului acru, mentinerea culorilor si pentru ajutarea agentilor de crestere.

Sarurile de topire:

Sunt folosite pentru dispersia proteinelor si reducerea formarii fibrelor in branza topita.

Solutii tampon:

Sunt utilizati pentru modificarea si controlul nivelului aciditatii sau alcalinitatii pentru obtinerea unor efecte dorite printre care conservarea, adaugarea/modificarea gustului acru, mentinerea culorilor si pentru ajutarea agentilor de crestere.

Substante propulsoare:

Sunt un gaz sau un lichid volatil folosit pentru extragerea alimentelor din spray-uri.

Umidificatori:

Sunt folositi pentru retinerea umezeleii in alimente prin absorbtia apei din aer, prevenind astfel uscarea acestora.

 

Vezi toate stirile din categoria Despre Nutritie
css cds
Cauta
csj cdj

Despre Nutritie
Dieta de slabit pe baza de carne
Mancarea de la KFC
Grupe de alimente
Plante medicinale
Index alfabetic al afectiunilor care se trateaza cu ajutorul plantelor medicinale
Stiri de ultima ora
Un nou remediu impotriva gripei
Viitura toxica din Ungaria ajunge azi in Romania
Namolul toxic care vine din Ungaria contine tone de arsenic si mercur
Catastrofa din Ungaria, mai grava decat scurgerea de cianuri de la Baia Mare
E-urile ameninta sanatatea
Rolul efortului fizic in diabetul zaharat
Terapia Gerson
Terapia Gerson
Dr.Max Gerson - O metoda naturala eficienta pentru tratarea cancerului
Vremea vindecarii. Un triumf asupra cancerului. Terapia viitorului
Tratament cancer
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Noutati in tratamentul cancerului
15 motive principale care justifica puritatea Zeolitului lichid imbunatatit cu DHQ
UNEORI E BINE SA TE INDOIESTI, SA GANDESTI TU PENTRU TINE !
Tratamentul cancerului
Tratament cancer - apa saracita in deuteriu
Administrare Apa saracita in deuteriu
LINK-uri utile
ANPC
cs
  arrow   Cum comand   arrow   Oferte Speciale   arrow   Spiritualitate   arrow   Parteneri   arrow   Video   arrow   Alimentatie
cd

Disclaimer
 

Copyright © tratamentcancer.ro 2009-2014. Toate drepturile rezervate

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Medicamentele naturiste sunt omologate ca suplimenti alimentari prin conventie/legsilatie internationala si nationala. Suplimentele alimentare se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat principiul holistic de tratament, cu cele trei paliere: tratamentul, regimul alimentar si mentalul. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Tratamentcancer.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.

 
csj   cdj
 
Protectia Muncii Bucuresti   Infiintare firma   Infiintare firma Bucuresti   detoxifiere si deparazitare   Zeolit   Ekilibrium - Produse naturiste superioare  

zeoliti   Dr. Hulda Clark