css Prima pagina cds css Produse noi cds css Cum comand cds css Oferte Speciale cds css Parteneri cds css Alimentatie cds css Video cds css Spiritualitate cds css Stiri cds css Contact cds
css Cosul de cumparaturi este gol cds
css   cds
sts drs
 

Produse
Carti
Oferte
Aparate
Accesorii
Tratament deparazitar si detoxifiant
Tratament cancer general
Tratament cancer mamar
Tratament cancer de piele
Tratament cancer de prostata
Tratament candidoza
Tratament cerebral
Tratament de col uterin
Tratament colorectal
Tratament energetic
Tratament al epidermei
Tratament esofagian
Tratament gastric
Tratament hepatic
Tratament hipofiza
Tratament limfatic
Tratament laringian
Tratament mamar
Tratament osos
Tratament de prostata
Tratament pulmonar
Tratament renal
Tratament testicular
Tratament sistem imunitar
Vitamine
Celule stem
Produse VitaCrystal
Produse de uz extern
Terapia Gerson
Diete anticancer
Ingrijire personala

css cds
 
 
Euro EUR 4.4834
Dolar SUA USD 3.5031
cad CAD 3.5994
gbp GBP 5.6099
 
csj cdj

css cds
 
Din:
In:
Suma:
Valoare:
 
csj cdj

Cura de primavara: Sucurile de fructe si legume o extraordinara sursa de hrana vie
 

Fructele si legumele reprezinta o parte importanta a alimentatiei de zi cu zi. Ele sunt pretioase atat pentru cei sanatosi, carora le asigura energie si vitalitate, cat si pentru cei bolnavi, pe care îi pot ajuta, pe langa aportul energetic, în ameliorarea si chiar vindecarea bolilor. Folosirea lor ca atare, însa, nu cuprinde o cantitate suficienta de calorii din cauza cantitatii mari de energie cheltuite pentru digestie si asimilare, proces ce dureaza 3-4 ore. Sunt recomandate sucurile, pe de o parte, pentru ca partea vitala a fructelor si  legumelor se afla în seva lor pe care o obtinem sub forma de suc, iar pe de alta parte, pentru ca sucul de legume si fructe crude este asimilat în 10-15 minute si folosit aproape în întregime pentru hranirea si regenerarea tesuturilor, cu un efort minim din partea aparatului digestiv.


sucuri

Astfel, sucurile de fructe sunt adevarati purificatori ai corpului. Fructele folosite trebuie sa fie coapte si nu trebuie consumate împreuna cu alimente care contin amidon (paine, fainoase, dulciuri). Daca sunt alese fructe suficient de variate, ele pot da organismului toate zaharurile de care acesta are nevoie. Sucurile de legume sunt regeneratoare si îmbunatatesc metabolismul. Ele contin toti aminoacizii, mineralele, sarurile, enzimele si vitaminele necesare, cu conditia sa fie proaspete, crude, fara conservanti si sa fie extrase în mod corect din legume.

Pietrele la fiere si rinichi sunt urmarea naturala a consumului de carne, amidon concentrat si zaharuri, care fac ca organismul sa nu mai elimine depozitele de calciu anorganic. Calciul este un element vital, dar util numai sub forma solubila în apa, singura forma recunoscuta si folosita de organism, întalnit astfel în sucurile proaspete de fructe si legume; sub aceasta forma, el trece prin ficat si este asimilat complet. Calciul anorganic, insolubil în apa, este eliminat prin rinichi si prin vezica biliara, putand produce nisip sau pietre la nivelul acestor organe sau chiar depuneri în zona anusului, generand hemoroizi.

Sucurile de legume si fructe nu trebuie considerate alimente concentrate sau medicamente; ele sunt printre cele mai putin concentrate si, totusi, cele mai hranitoare dintre alimente. O influenta deosebita asupra calitatii sucurilor o are si modalitatea de obtinere a lor. Astfel, e bine sa fie extrase, cat mai complet, în momentul folosirii. Daca sunt extrase incomplet, vor contine apa vitala, organica, însa vor avea o calitate redusa prin lipsa vitaminelor si a enzimelor. Nici transformarea legumelor într-un terci din care nu s-a eliminat celuloza nu este recomandata, fiindca sucurile sunt indicate tocmai  pentru a permite organismului sa asimileze toate elementele vitale, fara a împovara aparatul digestiv.

În ceea ce priveste cantitatea de suc necesara, în general, o jumatate de litru pe zi este un minim pentru a avea efecte perceptibile, dar se poate bea si mai mult(1-4 litri), dupa specificul organismului, însa fara sa exageram.

Este util ca, în cure de mai lunga durata, sa se tina seama si de urmatoarele aspecte:
1. În regenerarea naturala a organismului, actiunea de curatire pe care o au sucurile din legume poate fi însotita uneori de o perioada de jena sau dureri.
2. Dupa o perioada de tratament, uneori, poate aparea o coloratie galbena sau bruna a pielii, ceea ce indica o evacuare de bila reziduala în cantitati mai mari decat pot elimina organele cu aceasta functie. Dupa un timp însa, coloratia va dispare.
3. O mare importanta o are curatirea si mentinerea într-o buna stare de igiena a vaselor folosite si a aparaturii în care se face sucul.

Curele cu sucuri de fructe si legume

Pentru a beneficia de imensele avantaje ale acestei extraordinare metode de purificare si întarire a întregului organism, trebuie mai întai sa ne procuram o centrifuga cat mai buna, care sa ne scuteasca de multe eforturi inutile si care, în plus, sa aiba un foarte bun randament. Un lucru important de retinut este ca extragerea sucului de fructe si legume trebuie totdeauna sa se faca la temperatura ambianta. De asemenea, este important sa nu uitam ca, daca lasam fructele si legumele sa dobandeasca temperatura ambianta în cazul în care au fost tinute la frigider, în nici un caz nu le vom lasa sa stea în apa deoarece prin aceasta ele îsi vor pierde cea mai mare parte din sarurile minerale, care se vor dizolva atunci în apa respectiva. Este de la sine înteles ca, înainte de a le pune la centrifuga, vom spala cu grija fructele si legumele (care trebuie sa fie cat mai proaspete si de buna calitate).

Sucul rezultat îl vom bea pe loc sau la un interval de timp destul de scurt, pentru ca proprietatile sale specifice se pierd în cea mai mare parte daca îl lasam sa stea în sticla cateva zile (acesta este si motivul pentru care o cura de apa minerala de exemplu, se face întotdeauna la fata locului, unde de altfel se si amenajeaza statiuni, si nu stand acasa si band apa care provine de la acelasi izvor, dar care este îmbuteliata). De fapt, este bine sa retinem ca, dupa cura propriu-zisa, fiind mai purificati si oarecum sensibilizati din punct de vedere subtil, vom putea constata în mod direct diferenta enorma care exista între fructele si legumele din conserve si cele consumate proaspete.

Ne putem alege singuri cura de sucuri în functie de propriile noastre cerinte. Este foarte bine daca, macar din cand în cand, ne vom putea transforma weekend-urile în veritabile perioade de „repunere în forma” în cele 2-3 zile de odihna, profitand din plin de virtutile minunate ale fructelor si legumelor fiecarui sezon. Iata în continuare un exemplu de cura de sucuri din fructe si legume care poate fi desfasurata pe o durata de 2-3 zile (este foarte important ca în aceste 2-3 zile consecutive de cura sa urmam o singura cura; altfel spus, este foarte bine sa bem sucuri realizate din aceleasi componente sau amestecuri de vegetale):
-dimineata: unul sau doua fructe crude;
-la pranz: vom bea un suc la începutul mesei, apoi vom manca un fruct crud;
-seara: vom bea un suc la începutul mesei, apoi vom manca un fruct crud.

Acest procedeu ne va permite sa eliminam în numai 2-3 zile o mare cantitate de toxine din organism. Datorita lui, ne vom simti mult mai usori si luminosi!

Putem recurge si la cure de 10 zile dupa cum urmeaza:

Primele 3 zile:
-dimineata: vom bea sucul unui fruct si vom manca unul sau doua fructe crude ( este preferabil sa consumam o singura varietate de fructe, de exemplu: mere).
-la pranz, cu o jumatate de ora înainte de masa, vom recurge la un amestec de plante, pentru purificarea si stimularea ficatului, pe care le vom macina foarte marunt, pana cand se vor transforma într-o pulbere foarte fina, dupa care le vom amesteca bine si, dupa ce le vom umezi usor, vom pune amestecul astfel obtinut sub limba, unde va ramane timp de 15 minute. În final, amestecul de plante tinut sub limba va fi înghitit cu apa. Putem atunci alege plantele în functie de posibilitatile de moment, de exemplu: anghinare (frunze), turita mare (flori), maces (frunze), lemn dulce (radacina), rozmarin  (frunze), papadie (radacina), dragaica (varfuri înflorite), filimica (flori), etc., sau numai cateva dintre ele. Vom bea apoi sucul unui fruct si vom manca unul sau doua fructe crude. Continuam apoi cu salate si legume crude, preparate în amestec sau separat si condimentate cu condimente naturale dupa gust.
-seara: aceleasi indicatii ca si la pranz.
-înainte de culcare: vom consuma un macerat la rece dintr-o combinatie de plante, avand un caracter laxativ si depurativ sanguin, cum ar fi: limba mielului (frunze), siminichie (foliole), criptogama de balta, cimbrisor, lemn dulce, coada soricelului, sapunarita, roiba (radacina), crusin (scoarta), etc. (sau numai o parte dintre ele, pe care le gasim), pe care le vom macina foarte fin si apoi vom proceda în modul descris anterior.

Dupa aceste 3 zile de purificare:
-continuam sa ne alimentam în aceeasi maniera, introducand însa moderat la masa de pranz si seara cereale, branzeturi, iaurt, oua (numai galbenusul).

Dupa 10 zile, întocmai ca o planta bine udata, corpul nostru îsi va reface integral fortele, regenerandu-si complet energia vitala. Vor fi eliminate în egala masura cosurile (acneea) dizgratioase de pe fata si corp, ca si reactiile violente ale pielii la primele expuneri la soare. Vom constata totodata ca digestia si asimilatia vor fi foarte bine stimulate.

Amestecand mai multe asemenea sucuri de fructe si legume, vom putea obtine ceea ce se numeste un „cocteil datator de sanatate”. Un asemenea cocteil combina în mod inteligent toate efectele împreuna cu elementele active, benefice, caracteristice fiecarui suc în parte. Asemenea cocteiluri contin totodata vitamine (A, B1, B2, C, D, E, PP, U, etc.), calciu, potasiu, fosfor, fier, sodiu, mangan, siliciu, iod, arsenic, brom, clor, cupru, zinc, aluminiu, sulf, salpetru, pectina, papaina, emulsina, clorofile, uleiuri esentiale, etc. Aici este demna de retinut prezenta rubidiului, element radioactiv care ne protejeaza în mod eficient de cele mai grave infectii.

Curele cu sucuri de legume si fructe pot fi folosite în toate anotimpurile, conform specificului fiecaruia. Primavara însa, fapt cunoscut în traditia ayurvedica si nu numai, energiile vietii se manifesta plenar, totul se trezeste la viata, iar fiinta umana poate beneficia foarte usor de aceste energii, folosindu-le din plin atat pentru regenerare, cat si pentru purificare. Realizarea de cure cu sucuri de fructe si de legume are efecte atat asupra corpului fizic cat si asupra învelisurilor mai subtile ale fiintei, amplificand astfel foarte mult senzatiile si perceptiile, îmbunatatind capacitatea de întelegere, cea de discriminare, inteligenta, crescand tonusul, dinamismul, vioiciunea si bucuria de a trai.

Bibliografie:
- Gregorian Bivolaru - Enciclopedia naturista a vitaminelor, Editura Shambala, 2003
- Ernst Günther – Hrana vie, Editura Venus, 2002
- Dan Bozaru – Alimentatia în practica yoga, Editura Satya, 1993

 



sursa: yogaesoteric.net

Vezi toate stirile din categoria Despre Nutritie
css cds
Cauta
csj cdj

Despre Nutritie
Dieta de slabit pe baza de carne
Mancarea de la KFC
Grupe de alimente
Plante medicinale
Index alfabetic al afectiunilor care se trateaza cu ajutorul plantelor medicinale
Stiri de ultima ora
Un nou remediu impotriva gripei
Viitura toxica din Ungaria ajunge azi in Romania
Namolul toxic care vine din Ungaria contine tone de arsenic si mercur
Catastrofa din Ungaria, mai grava decat scurgerea de cianuri de la Baia Mare
E-urile ameninta sanatatea
Rolul efortului fizic in diabetul zaharat
Terapia Gerson
Terapia Gerson
Dr.Max Gerson - O metoda naturala eficienta pentru tratarea cancerului
Vremea vindecarii. Un triumf asupra cancerului. Terapia viitorului
Tratament cancer
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Noutati in tratamentul cancerului
15 motive principale care justifica puritatea Zeolitului lichid imbunatatit cu DHQ
UNEORI E BINE SA TE INDOIESTI, SA GANDESTI TU PENTRU TINE !
Tratamentul cancerului
Tratament cancer - apa saracita in deuteriu
Administrare Apa saracita in deuteriu
LINK-uri utile
ANPC
cs
  arrow   Cum comand   arrow   Oferte Speciale   arrow   Spiritualitate   arrow   Parteneri   arrow   Video   arrow   Alimentatie
cd

Disclaimer
 

Copyright © tratamentcancer.ro 2009-2014. Toate drepturile rezervate

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Medicamentele naturiste sunt omologate ca suplimenti alimentari prin conventie/legsilatie internationala si nationala. Suplimentele alimentare se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat principiul holistic de tratament, cu cele trei paliere: tratamentul, regimul alimentar si mentalul. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Tratamentcancer.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.

 
csj   cdj
 
Protectia Muncii Bucuresti   Infiintare firma   Infiintare firma Bucuresti   detoxifiere si deparazitare   Zeolit   Ekilibrium - Produse naturiste superioare  

zeoliti   Dr. Hulda Clark