css Prima pagina cds css Produse noi cds css Cum comand cds css Oferte Speciale cds css Parteneri cds css Alimentatie cds css Video cds css Spiritualitate cds css Stiri cds css Contact cds
css Cosul de cumparaturi este gol cds
css   cds
sts drs
 

Produse
Carti
Oferte
Aparate
Accesorii
Tratament deparazitar si detoxifiant
Tratament cancer general
Tratament cancer mamar
Tratament cancer de piele
Tratament cancer de prostata
Tratament candidoza
Tratament cerebral
Tratament de col uterin
Tratament colorectal
Tratament energetic
Tratament al epidermei
Tratament esofagian
Tratament gastric
Tratament hepatic
Tratament hipofiza
Tratament limfatic
Tratament laringian
Tratament mamar
Tratament osos
Tratament de prostata
Tratament pulmonar
Tratament renal
Tratament testicular
Tratament sistem imunitar
Vitamine
Celule stem
Produse VitaCrystal
Produse de uz extern
Terapia Gerson
Diete anticancer
Ingrijire personala

css cds
 
 
Euro EUR 4.4834
Dolar SUA USD 3.5031
cad CAD 3.5994
gbp GBP 5.6099
 
csj cdj

css cds
 
Din:
In:
Suma:
Valoare:
 
csj cdj

Tumorile canceroase, tintite cu precizie
 
Tumorile canceroase, tintite cu precizie
 
Doctorul Pierre-Yves Bondiau, oncolog radioterapeut la Centrul Antoine-Lacassagne din Nisa, explica avantajele Cyberknife, o noua metoda de radioterapie.
  

Doctorul Pierre-Yves Bondiau, oncolog radioterapeut la Centrul Antoine-Lacassagne din Nisa, explica avantajele Cyberknife, o noua metoda de radioterapie. Oncologul francez expune noua metoda intr-un interviu publicat in numarul din 14 iunie a.c. al revistei ParisMatch. Doctorul Pierre-Yves Bondiau a prezentat avantajele noii metode la Congresul Internaþional al ASCO - American Society of Clinical Oncology - din acest an de la Chicago. Noua metoda de radioterapie este un tratament adjuvant, prescris in completarea interventiei chirurgicale sau chimioterapiei (ori in completarea celor doua). Se ºtie ca radioterapia, in anumite cazuri, poate fi singura terapie indicata cu scopul de a distruge celule canceroase din tumori. Prin aceasta terapie se urmareste iradierea tumorii, protejand tesuturile sanatoase invecinate.

 

Aparatele clasice de radioterapie sunt acceleratori lineari de particule care trateaza cu fotoni - raze X - sau electroni. La ora actuala, principalul tel este iradierea cu precizie maxima, exclusiv tumoarea, evitand afectarea zonelor sanatoase invecinate. Fasciculul de raze vizeaza distrugerea ADN-ului celulelor canceroase, prin actiunea unei anumite cantitati de energie in celule maligne, fenomen numit ionizare.

 

Din pacate, daca iradierea ajunge la celule sanatoase, apar leziuni. Si daca in timpul iradierii sunt afectate organe sau maduva exista pericolul aparitiei unor complicatii severe. Astfel, daca iradiem prostata sau rectul, exista riscul de a provoca leziuni in aceste zone. Din fericire, aceste accidente sunt rare. Doctorul Pierre-Yves Bondiau compara accidentele din iradiere cu erorile aviatice. Ele sunt posibile, sunt rare, dar sunt grave. Si intr-un caz, si in celalalt sunt necesare masuri speciale tocmai pentru a evita catastrofa.

Cyberknife

Noua metoda de radioterapie numita Cyberknife consta intr-un aparat de radioterapie de ultima generatie, care functioneaza cu ajutorul unui brat robotizat, mobil, purtator al acceleratorului liniar de dimensiuni extrem de reduse, care emite raze X. Acest brat, coordonat prin calculator, prezinta marele avantaj ca se deplaseaza tridimensional cu o precizie superioara de 0,2 milimetri, ceea ce permite orientarea fasciculului de iradiere in toate directiile. Datorita unui procedeu de imagerie numerica in timp real, este tintita tumoarea cu mai multa precizie, iar tesuturile din jur neafectate de boala sunt perfect protejate. Aceasta tehnica performanta confera, de asemenea, posibilitatea de a continua iradierea tumorii in conditii optime. Doctorul Pierre-Yves Bondiau sustine ca pentru radioterapeuti noua metoda reprezinta o veritabila revolutie in domeniu. La ora actuala, autoritãtile si-au dat avizul pentru utilizarea Cyberknife in cazul tumorilor pulmonare primare sau secundare. Studii in curs vor aduce dovezi asupra folosirii acestei metode si in cazurile de cancere primare sau secundare ale ficatului, prostatei, sanului, pancreasului si in cancerele ORL.

In Statele Unite, noua metoda de radioterapie are acordul autoritatilor. Peste 10.000 de pacienti cu cancere de plaman, ficat si pancreas au fost tratati prin noua metoda si la 70% dintre acestia s-au inregistrat rezultate incurajatoare.

 

AVANTAJE. Potrivit doctorului Pierre-Yves Bondiau, tehnica Cyberknife prezinta patru avantaje esentiale: 1. Precizie maxima a iradierii 2. Posibilitatea maririi dozelor si deci a tratarii mai eficiente a volumului tumoral 3. Stabilirea de noi protocoale care presupun reducerea numarului de sedinte de radioterapie, respectiv 3-5, de la 30-40 in mod curent 4. O protectie superioara a zonelor sanatoase din apropierea tumorii.

 

REZULTATE. Cel mai recent studiu efectuat in SUA pe un lot de 19 pacienti cu cancer pulmonar in stadiu precoce, tratati cu Cyberknife, a indicat remisiuni in 70% dintre cazuri, cu un recul de doi ani. Studiul a fost publicat in 2007 in American Cancer Journal. Acesti pacienti inoperabili nu au fost supusi chimioterapiei. Din noiembrie anul trecut, la Nisa, la Spitalul Antoine Lacassagne, a fost creat primul centru din Franta unde este folosit Cyberknife. Ulterior au aparut si alte centre: la Nancy, Centrul Alexis-Vautrin, la Lille, Centrul Oscar-Lambret.

Sursa: http://sanatate.jurnalul.ro/stire-oncologie/tumorile-canceroase-tintite-cu-precizie-301383.html 

 

Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer
css cds
Cauta
csj cdj

Despre Nutritie
Dieta de slabit pe baza de carne
Mancarea de la KFC
Grupe de alimente
Plante medicinale
Index alfabetic al afectiunilor care se trateaza cu ajutorul plantelor medicinale
Stiri de ultima ora
Un nou remediu impotriva gripei
Viitura toxica din Ungaria ajunge azi in Romania
Namolul toxic care vine din Ungaria contine tone de arsenic si mercur
Catastrofa din Ungaria, mai grava decat scurgerea de cianuri de la Baia Mare
E-urile ameninta sanatatea
Rolul efortului fizic in diabetul zaharat
Terapia Gerson
Terapia Gerson
Dr.Max Gerson - O metoda naturala eficienta pentru tratarea cancerului
Vremea vindecarii. Un triumf asupra cancerului. Terapia viitorului
Tratament cancer
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Noutati in tratamentul cancerului
15 motive principale care justifica puritatea Zeolitului lichid imbunatatit cu DHQ
UNEORI E BINE SA TE INDOIESTI, SA GANDESTI TU PENTRU TINE !
Tratamentul cancerului
Tratament cancer - apa saracita in deuteriu
Administrare Apa saracita in deuteriu
LINK-uri utile
ANPC
cs
  arrow   Cum comand   arrow   Oferte Speciale   arrow   Spiritualitate   arrow   Parteneri   arrow   Video   arrow   Alimentatie
cd

Disclaimer
 

Copyright © tratamentcancer.ro 2009-2014. Toate drepturile rezervate

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Medicamentele naturiste sunt omologate ca suplimenti alimentari prin conventie/legsilatie internationala si nationala. Suplimentele alimentare se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat principiul holistic de tratament, cu cele trei paliere: tratamentul, regimul alimentar si mentalul. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Tratamentcancer.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.

 
csj   cdj
 
Infiintare firma   detoxifiere si deparazitare   Zeolit   Ekilibrium - Produse naturiste superioare   zeoliti   Dr. Hulda Clark