css Prima pagina cds css Produse noi cds css Cum comand cds css Oferte Speciale cds css Parteneri cds css Alimentatie cds css Video cds css Spiritualitate cds css Stiri cds css Contact cds
css Cosul de cumparaturi este gol cds
css   cds
sts drs
 

Produse
Carti
Oferte
Aparate
Accesorii
Tratament deparazitar si detoxifiant
Tratament cancer general
Tratament cancer mamar
Tratament cancer de piele
Tratament cancer de prostata
Tratament candidoza
Tratament cerebral
Tratament de col uterin
Tratament colorectal
Tratament energetic
Tratament al epidermei
Tratament esofagian
Tratament gastric
Tratament hepatic
Tratament hipofiza
Tratament limfatic
Tratament laringian
Tratament mamar
Tratament osos
Tratament de prostata
Tratament pulmonar
Tratament renal
Tratament testicular
Tratament sistem imunitar
Vitamine
Celule stem
Produse VitaCrystal
Produse de uz extern
Terapia Gerson
Diete anticancer
Ingrijire personala

css cds
 
 
Euro EUR 4.4834
Dolar SUA USD 3.5031
cad CAD 3.5994
gbp GBP 5.6099
 
csj cdj

css cds
 
Din:
In:
Suma:
Valoare:
 
csj cdj

Terapia adjuvanta in cancer
 

 

Terapia adjuvanta in cancer
 
Chimioterapia adjuvanta
 
Generalitati
Terapia adjuvanta in tratamentul cancerelor este reprezentata de o serie de substante ce sunt administrate asociat cu alte tipuri de tratamente cu rolul de a distruge si/sau a inhiba dezvoltarea celulelor canceroase. Aceste chimioterapice pot avea rezultate foarte bune in anumite boli canceroase cum ar fi cancerul mamar, testicular, ovarian etc.

Pentru a intelege care este mecanismul acestor substante in
cancer si prin ce proprietati ale acestora ele reusesc sa contribuie la vindecare, merita de facut inca de la inceput anumite precizari. Inainte de toate, unul dintre cele mai importante aspecte este legat de dimensiunea celulelor organismului uman si in special a celulelor canceroase. Este greu de inteles problema cancerului fara a percepe corect dimensiunea celulelor si implicatiile ce deriva de aici. De asemenea, de maxima importanta este intelegerea organizarii tesuturilor normale si canceroase, structuri vizibile doar la microscop pe preparate speciale.

Se poate estima ca intr-un volum de un centimetru cub (cm3) pot exista aproximativ un miliard de celule canceroase si deci intr-un milimetru cub (mm3) vor putea exista aproximativ un milion de celule. Si daca ne referim de pilda la celulele normale din sangele circulant, cum ar fi
hematiile, acestea se gasesc in mod fiziologic intr-un numar de cca. 4-5 milioane/mm 3 de sange.
Aceste aspecte au importanta deosebita in intelegerea chirurgiei cancerului si explica totodata si imposibilitatea in multe situatii de a extirpa toate celulele canceroase, acestea putand exista pe o arie mai mare decat cea vizibil modificata patologic sub forma unui infiltrat neoplazic. Astfel se explica deci, de ce chiar printr-o interventie chirurgicala cu intentie de radicalitate, nu se reuseste excizia completa a tesuturilor impregnate neoplazic si pot aparea ulterior recidive tumorale locale.
Scopul terapiei adjuvante
De asemenea, chiar daca postoperator apare o negativare a testelor specifice pentru cancer, teste ce preoperator erau pozitive, nu inseamna neaparat ca celulele canceroase au fost eliminate in totalitate, ci mai cu seama ca nu este detectabila la momentul respectiv vreo forma de cancer si implicit se vor repeta testele specifice ulterior. Deci trebuie inteles ca in urma unei operatii radicale corect efectuate si care respecta in totalitate normele oncologice, pot ramane restante celule neoplazice datorita infiltratului cu astfel de celule chiar la o distanta mai mare de tumora primara.
Aceasta nu inseamna insa ca nu exista posibilitatea ca prin intermediul interventiei chirurgicale sa fie extirpate impreuna cu tumora toate celulele neoplazice. Dar tocmai pentru a reduce riscul ca celule neoplazice sa ramana viabile postoperator si sa poata dezvolta recidive tumorale locale, se recurge la tratamente adjuvante asociate interventiei chirurgicale –
chimioterapie, radioterapie.
Prognostic
Orice forma de cancer este cu atat mai curabila cu cat este mai devreme diagnosticata. Actual exista modalitati de testare aproape pentru orice forma de cancer. In situatia in care exista teste pozitive, fara a se putea depista vreo formatiune tumorala prin nici o investigatie paraclinica, se va institui acest tratament adjuvant chiar in lipsa unei interventii chirurgicale. In cele mai dramatice situatii avem de a face cu formatiuni tumorale constituite din celule neoplazice extrem de agresive si boala este diagnosticata cand deja exista metastaze in alte organe. In aceste situatii celulele canceroase au un caracter de migrare chiar mai pronuntat decat cel de invazie, posibilitatile terapeutice fiind limitate iar prognosticul extrem de rezervat.
Tipuri de tratamente
In cancerele agresive cu recidive tumorale locale si metastaze la distanta tratamentul se poate desfasura pe mai multe etape:
- de extirpare chirurgicala
- tratamente adjuvante (chimio si radioterapie) organizate in mai multe cicluri
- ulterior reinterventii chirurgicale pentru eventualele recidive si metastaze
- urmate de alte cicluri de tratamente adjuvante.

Sensibilitatea si rezistenta la aceste tratamente adjuvante este diferita de la un caz la altul, pe de o parte datorita afinitatii diferite a pacientului si pe de alta parte datorita diferitelor tipuri de celule canceroase cu comportament diferit. In majoritatea cazurilor tratamentele adjuvante chimioterapice –
citostaticele – au si efecte adverse deloc de neglijat. Sunt situatii in care toxicitatea acestor substante este considerabila pentru celulele normale ale organismului. Din pacate multe sunt si situatiile in care celulele canceroase prezinta un inalt grad de rezistenta la aceste tratamente. De aceea in majoritatea cazurilor sunt utilizate asocieri de citostatice cu scopul de a reduce in parte efectele adverse si de a suprima pe cat este posibil rezistenta celulelor canceroase.
In concluzie tratamentul complex al cancerului va trebui adaptat fiecarui caz in parte, un cuvant important avand de spus bolnavul prin toleranta pe care o are fata de chimioterapie. Trebuie evitate acele substante a caror efecte adverse sunt mai mari decat beneficiul adus pacientului.
Strategia de abordare a bolii canceroase este diferita in functie de conceptia si convingerile medicului curant si apartenentei sale la diferite scoli si curente de opinie. Sunt abordari mai agresive si altele mai conservatoare. Un concept modern se prefigureaza insa in ultimii ani si anume ca este la fel de importanta atat calitatea vietii cat si perioada sa.
Vezi toate stirile din categoria Ce stii despre cancer
css cds
Cauta
csj cdj

Despre Nutritie
Dieta de slabit pe baza de carne
Mancarea de la KFC
Grupe de alimente
Plante medicinale
Index alfabetic al afectiunilor care se trateaza cu ajutorul plantelor medicinale
Stiri de ultima ora
Un nou remediu impotriva gripei
Viitura toxica din Ungaria ajunge azi in Romania
Namolul toxic care vine din Ungaria contine tone de arsenic si mercur
Catastrofa din Ungaria, mai grava decat scurgerea de cianuri de la Baia Mare
E-urile ameninta sanatatea
Rolul efortului fizic in diabetul zaharat
Terapia Gerson
Terapia Gerson
Dr.Max Gerson - O metoda naturala eficienta pentru tratarea cancerului
Vremea vindecarii. Un triumf asupra cancerului. Terapia viitorului
Tratament cancer
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Tratarea cancerului cu regimul Oshawa
Noutati in tratamentul cancerului
15 motive principale care justifica puritatea Zeolitului lichid imbunatatit cu DHQ
UNEORI E BINE SA TE INDOIESTI, SA GANDESTI TU PENTRU TINE !
Tratamentul cancerului
Tratament cancer - apa saracita in deuteriu
Administrare Apa saracita in deuteriu
LINK-uri utile
ANPC
cs
  arrow   Cum comand   arrow   Oferte Speciale   arrow   Spiritualitate   arrow   Parteneri   arrow   Video   arrow   Alimentatie
cd

Disclaimer
 

Copyright © tratamentcancer.ro 2009-2014. Toate drepturile rezervate

Continutul acestui site are un caracter informativ si nu se substituie diagnosticarilor si/sau recomandarilor medicale de specialitate. Medicamentele naturiste sunt omologate ca suplimenti alimentari prin conventie/legsilatie internationala si nationala. Suplimentele alimentare se elibereaza fara reteta si nu au rolul sa inlocuiasca tratamentul medical de specialitate. Rezultatele pot fi diferite functie de mai multi factori cum ar fi raspunsul organismului, gradul afectiunii, modul in care este inteles si aplicat principiul holistic de tratament, cu cele trei paliere: tratamentul, regimul alimentar si mentalul. Cititi cu atentie prospectele care insotesc produsele comandate. Tratamentcancer.ro si reprezentatii ei nu sunt responsabili pentru administrarea neadecvata sau incorecta a produselor oferite.

 
csj   cdj
 
Infiintare firma   detoxifiere si deparazitare   Zeolit   Ekilibrium - Produse naturiste superioare   zeoliti   Dr. Hulda Clark