Acidul paraaminobenzoic prezinta proprietati anabolizante, este un factor de crestere pentru populatiile utile ale microflorei intestinale si trateaza afectiunile care insotesc sau precocizeaza imbatranirea organismului (incaruntirea, stresul oxidativ, incetinirea eliminarii toxinelor, scaderea imunitatii).
Omul nu este strict dependent de PABA exogen, deoarece bacteriile intestinale pot biosintetiza acest compus.
Acidul paraaminobenzoic previne ºi combate acromotrichia de nutriþie la om.
PABA indeplineºte rolul de coenzimã a sistemului melanogen, stimuland in sinergie sau ca si component al acizilor folici, melanogeneza.
PABA ajutã pielea sã se menþinã netedã ºi contribuie la sãnãtatea ºi rezistenþa pãrului care devine mai strãlucitor, cu volum, mai rezistent la cãdere ºi la încãrunþire. Carenþa de acid paraaminobenzoic favorizeazã apariþia seboreei ºi a mãtreþii.
Ficat, drojdie de bere, rinichi, cereale integrale, orez, tarate, germeni de grau, melasa